USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ледь вирвалися з рук сепаратистів, - луцькі волонтери повернулися з АТО

26 Листопада 2014 08:50
Щочетверга волиняни виїжджають на Схід, аби передати українським військовим допомогу. А це - теплі речі, речі гігієни, їжа, ліки та інше. Волонтери розповідають - нещодавно ледь вирвалися з рук сепаратистів.

Зауважимо, збір речей і продуктів харчування проводять на базі Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

Про свою поїздку, та хто чим допомагає розповіли волонтери для читачів Інформаційного агентства Волинські Новини.

«Зазвичай нас їде троє людей. От, нещодавно був випадок, коли ми були вже в руках у сепаратистів, але нам вдалося їх обхитрити: зупинили нашу машину, представилися українськими військовими, але я побачив, що вони були на хороших джипах і акцент видавав. Потому вони питають, чи ми з шахти їдемо, це й стало підказкою, а я кажу, що так, якраз зі зміни, вони подивилися й відпустили. Повезло, що в мене акцент російський, бо батьки там довгий час працювали, так і вдалося вирватися, а далі ми по газах і звідти на всіх парах.
Варто зауважити, що шукати наших хлопців дуже важко, адже вказівників ніде немає і можна потрапити чи на блокпост наших, чи до сепаратистів.

Окрім того, ми налагоджуємо контакти з місцевим населенням, бо вони знають різні об’їзні шляхи блокпостів чужинців, але погоджуються не всі, бо за це терористи жорстоко карають. Був випадок, коли одного чоловіка впіймали і на його очах зґвалтували дочку, а потім чоловіка вбили кулею в лоб», - розповідає Валерій Курстак, який возить на Схід українським солдатам допомогу, зібрану волинянами.
Із речей, які приносять у спілку Афганців, найбільше вразило репортера те, що принесла бабуся Галина Василівна. Вона купує на пенсію нитки, в’яже шкарпетки і в кожну пару кладе лист солдату.

«Дорогий Синочку! Передаю Тобі носочки і материнську подяку за твій подвиг, який Ти виконуєш повсякчас. Вірю, що шкарпетки тебе будуть не тільки зігрівати, але і оберігати, бо зв’язані вони з глибокою любов’ю, а материнська любов, як відомо, оберігає від всякого лиха. Ти маєш повернутися живим і неушкодженим. Нехай оберігає тебе Господь Бог і Матінка Божа. З глибокою повагою Галина Василівна».
«Останньої поїздки нам передали багато речей зібраних Камінь-Каширським відділом освіти. Це: бушлати, термобілизна, рукавиці, шапки, більше 500 пар шкарпеток, балаклави, берці, усього десь на суму 50 тисяч гривень.

Також дуже активно до волонтерської справи долучаються діти двох шкіл селища Затурці. Вони дуже активно допомагають: збирають гроші (біля 30 тисяч гривень), в’яжуть шкарпетки, вони цим пройнялися і живуть. Чимало допомагають заробітчани з Італії. От, передали теплі штани і шкарпетки до колін.

Окрім того, щотижня "Забіяка" дає ящик-два копченої ковбаси.

Ми тут на місці формуємо аптечки, вже 3 тисячі відправили на передову.

Волиняни активно допомагають нашим воїнам, хто чим може. Нещодавно привезли буржуйки, їх виготовляють Анатолій Михальчук і Дмитро Сандалов.

А ще, є одна жінка, мати чотирьох дітей, одне з яких - немовля. Вона щочетверга встає о четвертій ранку й починає пекти пиріжки, так, наготувавши пару ящиків, передає нам. А група волонтерів везе все це на Схід.

Хочу наголосити, що в гіпермаркеті "Там-Там" стоять кошики, куди люди кладуть товари для бійців в зоні АТО й ми все забираємо і до останньої речі передаємо на фронт. Ходять плітки, мовляв, потім працівники магазину усе забирають. То я запевняю, що благодійництво волинян доходить адресатам», - розповіла волонтер Олександра Фальчук.

Зауважимо, що цього четверга волинські волонтери поїдуть у Дебальцеве.

Як кажуть у Волинській обласній організації Української спілки ветеранів Афганістану, зараз солдати найбільше потребують теплих речей, карематів, тепловізорів і біноклів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus