USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львів'яни випускають вітчизняні мобільні блокпости

20 Вересня 2014 18:45
Львівське підприємство "Плот" розробило і розпочало випуск блокпостів для використання в зоні антитерористичної операції.

Про це повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

"Львівське підприємство ТОВ "Пліт" розробило сучасний блокпост - збірно-розбірну металеву конструкцію, обшиту геотекстилем", - йдеться в повідомленні.

Для використання конструкцію необхідно наповнити піском. Наразі підприємство розробило два види конструкцій для виготовлення блокпостів - польського та американського зразка. Укріплення вже випробували на військовому полігоні у Львівській області, де воно продемонструвало хороші результати. Конструкція є мобільною довготривалою вогневої точкою, яку при необхідності можна використовувати як блокпоста. Споруда має достатній ступінь захисту для забезпечення безпеки військових від усіх видів стрілецької зброї.

Вона складається з опалубка і бійниць для ведення вогню, а також перекриття, яке захищає від вогню і осколків зверху. Блокпост простий у розгортанні: монтаж одного зміцнення займає близько 2 годин. Одна мобільна вогнева точка розрахована на трьох бійців і дозволяє тримати кругову оборону. При необхідності зміцнення може бути демонтовано і перенесено в інше місце.

Аналоги цієї конструкції використовувалися країнами НАТО під час бойових дій на Близькому Сході. Собівартість конструкції складає близько 20 тисяч гривень. Львівська міськрада має намір закупити такі блокпости для 80-ї аеромобільної бригади, 3-го батальйону територіальної оборони та батальйону "Львів".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus