USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майже півсотні бійців 51 ОМБ - у полоні

11 Листопада 2014 13:13
З полону звільнено 116 військовослужбовців 51 ОМБ. Але на цій темі в суспільстві дуже багато спекуляцій.

Про це стало відомо під час засідання Координаційної ради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців сьогодні, 11 листопада.

ЧИТАТИ СПИСКИ ВИЗВОЛЕНИХ З ПОЛОНУ

Голова ради Ярослав Мудрик розповів, що на темі обміну полонених є чимало спекуляцій. З 165 полонених бійців 51 ОМБ визволили 116, а 49 ще перебувають там. Однак, на рідних полонених дуже тиснуть, спекуляціями не гребують й високопосадовці.

«Сепаратисти запускають фейки, дези, тиснуть на батьків. Їм дзвонять звідти і кажуть, що їх дітей не хочуть міняти, мовляв, ми готові поміняти, але з нами не ведуть переговори. Але насправді ці люди вже є в списках Центру Рубана. Навіть деякі кандидати в нардепи під час виборів, і теперішні депутати обіцяють батькам, що їх дітей включать у списки обміну. Ще й додають, що їх дітей вже тричі включали в список, а ніхто нічого не робить.

Це не тема для піару, і ми навіть батькам не говоримо, що цей обмін буде зроблений. Бо ми не знаємо на 100% результатів цього обміну. Сепаратисти навіть можуть змінити умови обміну.

Ми 116 визволили тихо, спокійно, без шуму», - розповів він.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, жодна волонтерська організація не займається визволенням із полону за винагороду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКЩО ШАХРАЇ ВИМАГАЮТЬ ВИКУПУ ЗА ПОЛОНЕНИХ. ПОРАДИ ВОЛИНЯНАМ

Ярослав Мудрик каже, що були випадки коли на Волинь передавали списки людей, які начебто поховані в братських могилах. До прикладу, з 16 чоловік в такому списку -

14 були в полоні. А ще до матерів часто дзвонять і вимагають викуп, обіцяючи відпустити дітей. Відтак, батьків закликають зберігати спокій і не піддаватися на провокації.

До слова, згідно з інформацією перемовника, представник ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, у терористів на території ДНР та ЛНР залишаються до 500 українських полонених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus