USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині - патріотичні уроки за участю Героя АТО

18 Квітня 2015 21:22
Волонтери Ковельського центру допомоги 51 ОМБР разом з танкістом-орденоносцем Богданом Макаровим відвідали селище Луків Турійського району. Мета візиту - патріотичні уроки в школі Лукова. Про це повідомляють активісти у мережі Фейсбук.

Досвід Богдана є тим багажем, який можна передавати з покоління в покоління. Це окрема героїна й трагічна історія. У 23 роки, танкіста (командира танку) Богдана Макарова визнали Героєм України.

«Дітки чекали нас, педагог-організатор Алла влаштувала нам надзвичайно теплий прийом. Щирі посмішки й тепло, яке дарували дітки доводили до сліз щастя», - йдеться у дописі.

Старшокласники ставили багато питань Богдану: де він був, що бачив, чи втрачав друзів? Герой ділився враженнями від пережитого минулого, розповідав і про холодні окопи, і про справжню дружбу і зраду, і про те, що гріло душу, коли опускались руки. Діти із захопленням слухали та аплодували. А потім усі разом заспівали Гімн України, згадали та вшанували хвилиною мовчання Героя-земляка, який поклав своє життя під Іловайськом, Андрія Посполітака.

Молодші дітки дарували Богдану малюнки, всі обіймали його, наче він їм рідний. Один хлопчик написав і розповів вірш, в іншому класі молились за здоров’я воїнів, ще в одному заспівали пісню «Воїни Світла».

«Ставали в чергу, щоб зробити фото, а вчителі плакали, плакали і ми-волонтери», - розповідають активісти.

Також подякували мамі Богдана, Катерині Василівні, за те, що виховала такого сина.

Окрім цього, волонтери разом з бійцем провідали маму загиблого Героя Андрія Посполітака - Світлану Посполітак.

«Рана на її серці не заживає, біль і постійні сльози, Світлана обіймала Богдана, наче рідного сина і горнулась до нього, просила берегти себе. Богдан висловив слова співчуття і не міг хвилин 5 відпустити маму із своїх обійм, плакав із нею...», - розповідають волонтери.

Громада Лукова зібрала величезну передачу на передову - Великодні смаколики (крашанки, писанки, пасочки, тушонки, сало та консирвації). Найближчим часом усе поїде на Рівненський полігон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus