USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Політолог назвав воєнний стан в Україні «батогом» для окупованого Донбасу

21 Липня 2016 17:09
Український політолог Павло Нусс запевнив, що ймовірне ведення воєнного стану в Україні стане «батогом» для сепаратистів та окупантів на Донбасі.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Завдяки змінам до відповідного Закону режим «воєнного стану»

можна запроваджувати не тільки по всій території України, але й на окремих її районах, зокрема в Донецькій та Луганській областях.

«Ведення воєнного стану можливе: це «кнут» для сепаратистів. Я не виключаю, що рішення про введення спеціального безпекового режиму в окремих районах Донецькій та Луганській областях буде прийняте президентом на засіданні РНБО для інтенсивнішого виконання положень «мінських положень» в частині відведення озброєнь та сталого припинення вогню.

Це рішення могло б бути корисним придушення сепаратистських закликів та розповсюдження «гангрени» в цих областях перед проведенням виборів за українським законодавством!

Порядок введення воєнного стану наступний:

1. Розгляд на РНБО та рішення про введення воєнного стану;

2. Указ Президента про введення воєнного стану;

3. Затвердження ВР Указу Президента. Рада має зібратися у дводенний термін», - пояснив Нусс.

На думку блогера, в результаті таких дій, влада на Донбасі реально перейде в руки українських військових? і будь-які спекуляції будуть неможливі.



ЧИТАТИ ЩЕ: У ТУРЕЧЧИНІ ВВЕЛИ НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН

Нагадаємо, днями секретар РНБО Олександр Турчинов завив, що через ескалацію конфлікту на Донбасі РНБО може вести воєнний стан.

«У разі продовження цих небезпечних тенденцій Україна буде приймати всі необхідні заходи щодо захисту цілісності нашої країни і безпеки громадян. Аж до внесення в порядок денний РНБО питання про введення воєнного стану», - заявив він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus