USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Покарали 27 працівників волинських військкоматів

9 Жовтня 2014 16:16
Військові комісаріати області неодноразово порушували законодавство України під час мобілізації.

Військова прокуратура Луцького гарнізону перевірила, як здійснювалася мобілізація на Волині. Згідно з результатами перевірки до дисциплінарної відповідальності притягнули 27 посадових осіб волинських військових комісаріатів.

Про це повідомила військова прокуратура Луцького гарнізону у відповідь на інформаційний запит Інформаційного агентства Волинські Новини.

У запиті йшлося про те, що заяви про порушення під час трьох хвиль часткової мобілізації від родичів мобілізованих лунали неодноразово у ЗМІ.
Відтак, ми поцікавилися, чи зверталися волиняни зі скаргами до військової прокуратури з цього приводу і чи здійснювала прокуратура перевірку проведення мобілізаційного процесу.

Як з’ясувалося, військова прокуратура Луцького гарнізону за період проведення мобілізації, здійснила 18 перевірок. Три з них – у Волинському обласному комісаріаті, а 15 – у підпорядкованих йому комісаріатах області. Три з цих перевірок були здійснені згідно з результатами розгляду звернення громадян.

Під час перевірок прокуратура виявила низку суттєвих порушень законодавства України. Вони стосувалися підготовки та проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів в особливий період, виконання заходів з допризовної підготовки громадян, приписки громадян до призовних дільниць і надання їм відстрочок від призову. Виявили порушення під час бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.
Посадові особи військових комісаріатів порушували законодавство під час здійснення повноважень з розгляду справ про адміністративні правопорушення і накладення адміністративних стягнень та при складанні актів обстеження сімейного стану військовослужбовців щодо наявності підстав для їх звільнення.

Нагадаємо, минулого місяця судили мобілізованого волинянина, який відмовився виконувати наказ, мотивуючи це тим, що напередодні його обіцяли демобілізувати. Адже у чоловіка двоє батьків-інвалідів та малолітні діти.

Відтак, згідно з результатами перевірок, здійснених військовою прокуратурою Луцького гарнізону, внесли 18 актів прокурорського реагування. До відповідальності притягнули 27 посадових осіб військових комісаріатів області. Як пояснив тимчасово виконувач обов’язків прокурора Луцького гарнізону, радник юстиції Бучко Р.В., працівників військкоматів притягнули до дисциплінарної відповідальності. Кримінальних переслідувань в цій сфері не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus