USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Сидів біля вікна на третій парті», - Зеленська школа пам’ятає загиблого Героя

29 Квітня 2015 10:05
Солдат Мостика Андрій В’ячеславович, житель Ковельщини, поклав своє життя за цілісність України у віці 29 років.

Нещодавно у селі Зелена відкрили меморіальну дошку загиблому воїну, - повідомляє «Телевізійний центр Ковель».

На фотографії серед першокласників Зеленської школи можна відшукати і маленького Андрія Мостику. Вчителі пригадують:“В цьому класі навчався наш учень — Мостика Андрій. Сидів він біля віконечка, на третій парті. Він був дуже врівноважений. Спокійний. І трохи такий був скромний і навіть я б сказала — несміливий. Але став героєм... Ми дуже сумуємо за ним... Ми завжди будемо його пам'ятати... ”, - розповідає директор Зеленської ЗОШ Галина Мартинюк.

Андрій Мостика пішов до армії у першу хвилю мобілізації. Він, як і його бойові побратими, знали: там, на східних рубежах України вони захищають мирне небо і над рідним селом.

“З перших днів мобілізації 10 наших хлопців були призвані в армію. Ніхто не ховався. Не відмовлявся. З перших днів вони перебували в зоні АТО. Троє наших хлопців були в Іловайському котлі. Один з них — Андрій Мостика, на жаль, загинув. Двом, на щастя, вдалося вибратися...”, - каже Зеленський сільський голова Олександр Паровенко.

На церемонію відкриття меморіальної дошки загиблому на сході України військовослужбовцю Андрію Мостиці зібралися учні Зеленської школи, батьки та односельчани героя, представники районної влади та волонтери. Вшанувати пам'ять товариша прийшли і бойові побратими Андрія.

“Ми з одного села. Ми друзі. Навчалися в цій школі. Дружили, знали один одного до останнього дня... Ми для того там і були, щоб наші діти, наше майбутнє покоління могли жити в незалежній країні. Щоб вони знали, що вони українці і відстоювали це. В нас дуже велика і красива історія. І ми повинні цим гордитися”, - розповідає учасник АТО Андрій Панасюк.

Промовці на мітингу пам'яті дякували батькам Андрія Мостики за виховання сина-героя і просили миру для України.

“Надія Василівна та В'ячеслав Васильович! Дякуємо вам,що виховали такого сина — справжнього героя нашої України. Дай Бог, щоб швидше закінчилася ця війна, і ніколи більше не було таких сумних історій...”, - каже голова Ковельської РДА Віктор Козак.

“Діти. Я дивлюсь — яке сьогодні яскраве сонце! Яке голубе небо! Я впевнена — Андрій нас бачить. Ми маємо бути щоденно достойними пам'яті людини, яка віддала своє життя, щоб над нами сьогодні світило це сонце на голубому небі...”, - говорить помічник народного депутата, волонтер Наталія Попова.

Меморіальну дошку освятили. Прозвучали слова молитви. Пам'ять героя присутні вшанували хвилиною мовчання, вінками та квітами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus