USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді кошти Євросоюзу хочуть витратити на ЗСУ

12 Листопада 2014 11:19
Кошти, отримані на реалізацію проектів з транскордонного співробітництва, депутати облради пропонують використовувати для зміцнення обороноздатності.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 12 листопада.

Про стан впровадження на території області проектів за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги доповідав начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага. Своєю чергою, голова комісії Микола Давидюк звернув увагу на те, що усі названі проекти спрямовані на підтримку соціальної інфраструктури області, але найболючішим питанням для волинян нині є питання війни та обороноздатності.

Депутат поцікавився у посадовця, чи є можливість розробки проектів у напрямку зміцнення обороноздатності ЗСУ, територіальних воєнізованих формувань і підтримки з боку Євросоюзу щодо надання технічної допомоги. З його слів, 80-90% коштів з 25 мільйонів євро міжнародної допомоги, яку отримує Волинь, доцільно було б використати на зміцнення обороноздатності.
Андрій Ломага відповів, що проекти, які реалізовуються зараз з залученням коштів міжнародної технічної допомоги, були розроблені на початкових етапах програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. На той час трьома сторонами програми визначені пріоритети і в їхніх рамках оголошені конкурси, останній з яких завершився у 2011 році. Під проекти подані відповідні заявки, які містять чіткий план використання коштів лише на виконання заходів, передбачених проектами.

Андрій Ломага повідомив, що є членом програмного комітету, який займається розробкою програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. З ініціативи української сторони, з його слів, у програму включили пріоритет безпеки. Поляків та білорусів вдалося переконати, щоб на реалізацію проектів з безпеки був закладений найбільший обсяг коштів. Втім, затвердження цієї програми триватиме приблизно рік, а оголошення першого конкурсу проектів відбудеться лише у другій половині 2016 року. Їхня реалізація, таким чином, може розпочатися не раніше другої половини 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus