USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Військові звертаються до матерів

10 Травня 2015 08:00
Не усі військові мають можливість особисто привітати своїх матерів із днем, який присвячується саме їм. Одні – у зоні бойових дій, інші лікуються в шпиталях. Утім почути слова любові від синів допомогли українським мамам активні телевізійники.

Так, ведучий Нового каналу Олександр Педан разом із волонтерами та друзями записали зворушливі ролики, у яких бійці звертаються до своїх матерів.

Спочатку дещо хвилюючись, ніяковіючи, шукаючи потрібні слова, та зрештою отримавши неймовірне задоволення, військові таки донесли до матерів свої почуття та емоції.

«Вони відволіклися, відчули, що потрібні, дуже перейнялися, загорілися цим процесом», - розповідає у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини ініціатор зйомки Олександр Педан.

Вірші, каже ведучий, бійці обирали самі, кожен з них шукав там щось своє. Зауважимо, ідея проекту належить, власне, Олександру. Він нещодавно відвідав зону АТО, аби підтримати бійців. Додому вже повернувся дещо інакшою людиною – із бажанням допомогти військовим, проте, першою чергою, напевне, показати українцям, яка внутрішня сила ховається у кожному чоловікові, який сьогодні там.

«Після поїздки я був переповнений почуттям поваги до цих хлопців. Хотілося зробити для них щось хороше, підключивши свої професійні навички, – каже Олександр для Нового каналу. – Зараз Україна повертається до своїх витоків, відмовляється від радянських свят. А про багато вже існуючих народ не пам’ятає. Як, наприклад, про Міжнародний день матері, який святкується у другу неділю травня в усьому світі, – продовжує він. – Свято - святе й чисте, бо нікого ближче мами немає і ніколи не буде. Так виникла ідея записати ролики, в яких солдати присвячують своїм мамам вірші».

Олександр обдзвонив друзів, - так утворилася команда волонтерів для створення цього душевного проекту. Роман Скрипін (Hromadske.tv) залучив операторів. Приєдналися також продюсер Нового каналу Марія Павлійчук із чоловіком Олексієм, режисером, і редактор Вікторія Волошина. Волонтер Таня Рижа, яка допомагає солдатам у Головному військовому клінічному госпіталі в Києві, розповіла про цю ідею військовим. Вірші декламували бійці, які зараз проходять лікування. Ведучий розповів про свою ідею друзям із прикордонних військ України – і приєдналися ті, хто в цей час був у столиці.

Зняли швидко, оперативно, атмосферно – напевно, через те, що у процес дійсно вклали душу.

«Хлопці були такі натхнені! Вони вивчили слова, і ми зняли ролики за кілька годин. Я багатьох із них знаю, не раз приходив до них у гості. Коли ми їхали, солдати провели нас до дальніх воріт. Ми пообіцяли самі собі приїхати до них у госпіталь і показати ці ролики. Наберемо смаколиків і влаштуємо перегляд», - зауважує наостанок Педан.
«Ми зробили невеликий, але душевний проект», - резюмує роботу режисер Олексій Павлійчук.

Вітання із Днем Матері Вадима Азноур'яна, позивний "Ганс"


Вітання з Днем Матері Олексія Соколовського, позивний "Сокіл"


Вітання з Днем Матері від Юрія Весельського


Вітання з Днем Матері Від Сергія Козака, позивний "Ізя"


Вітання із Днем Матері, боєць Денис Голоднюк


Вітання з Днем Матері від Кості Клепача, позивний "Кльопа"


Вітання з Днем Матері, боєць Олександр Катеруша, позивний "Сова"


Вітання з Днем Матері, боєць Віталій Ситник


Вітання з Днем Матері від Віктора Антоненко, позивний "Че"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus