USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський десантник загинув, врятувавши товаришів

5 Вересня 2015 09:39
Герой-десантник 80-ої бригади Володимир Киян, який підірвався на розтяжці 3 вересня 2015 року, ціною власного життя врятував бойових товаришів. Про це повідомляє прес-центрі АТО.

«Він не боявся, не ховався, любив військову справу і був справжнім офіцером. Ми ніколи не забудемо його подвигу. Володимир – герой і віддав заради своєї Батьківщини та товаришів найголовніше – власне життя, – військовослужбовці 80 окремої аеромобільної бригади», - йдеться у повідомленні.

До українського війська капітан Володимира Кияна призвали за мобілізацією в середині серпня 2014 року. Став десантником елітної частини. Вже після двотижневої підготовки у складі підрозділу 80 окремої аеромобільної бригади поїхав у перше відрядження в зону АТО. Завдання на Донбасі виконував чотири місяці. Згодом повернувся додому на короткостроковий відпочинок. А з 15 січня по 3 вересня 2015 року офіцер знову захищав Україну передовій. Займав посаду помічника командира аеромобільно-десантного батальйону з артилерії 80 окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України.

У своїх тридцять чотири роки Володимир по-справжньому дізнався, що таке війна, не раз дивився смерті в обличчя, пізнав гіркоту втрати товаришів-десантників, з яким служив пліч-о-пліч. А 3 вересня 2015 року, пішов на виконання чергового бойового завдання. І пішов навічно… Цього дня о 14.30 капітан Володимир Киян героїчно загинув під час обстеження берегу річки Сіверський Донець та території прилеглої до Луганської ТЕС.

Рухаючись в голові колони з десяти військовослужбовців Володимир зачепив вибуховий пристрій (розтяжку фугасу). Від поданої ним команди «Граната!», бійцям вдалося впасти на землю. Офіцер встиг відштовхнути в сторону старшого лейтенанта Козаченка та прикрив його собою. Ціною власного життя, цей відважний десантник врятував від загибелі свого бойового побратима. Сам, від отриманих осколкових поранень спини та кінцівок, помер на місці. Загинув, як герой, як патріот, як вірний син України…

У капітана Кияна залишилася дружина та син Данило, якому не виповнилося й одного року. Приїхати до них живим - Володі не судилося.

Нагадаємо, прощання з Героєм відбудеться сьогодні у Ковелі у батьків Героя за адресою вулиця Ватутіна, 41 о 14:00.

…За проявлену особисту мужність та героїзм виявлені при виконанні військового обов'язку в умовах пов'язаних з ризиком для життя в ході проведення АТО командуванням 80 окремої аеромобільної бригади та керівництвом штабу АТО капітана Кияна представлено посмертно до високої державної нагороди – Ордену «За мужність».

Герої не вмирають!



Допомогти сім'ї Володимира Кияна можна, перерахувавши кошти на картку дружини героя:

"ПриватБанк" 5167 9872 0118 9343 - Киян Ольга Сергеевна
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus