USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як вирішують долю 51-ї ОМБ в облдержадміністрації

15 Вересня 2014 10:54
Питання подальшого існування 51-ї окремої моторизованої бригади обговорили у Генштабі.

Про це під час оперативної наради 15 вересня повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, минулого тижня відбулася зустріч у Міноборони та Генштабі з питання бригади, у якій взяли участь міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк та колишній командир бригади Володимир Яцків.

Нагадаємо, що екс-командир 51ОМБР, полковник Володимир Яцків, якого відсторонили від керування 51 механізованою бригадою, опинився в реанімації. У мережі стверджували, що у вйськового – серцевий напад.

Згодом керувати 51-ою бригадою призначили нового тимчасового командувача. Коли командувач Сухопутних військ України генерал-лейтенант А.С.Пушняков представив солдатам і офіцерам виконувача обов'язків командира бригади, ті зустріли новину "у штики". Хлопці обступили генерала, обурювались, навіть намагались його пошарпати, розбили йому телефон.Військові вимагали повернути до командування бригадою Володимира Яцківа.

Новим командиром 51 ОМБ став офіцер ОК "Північ" полковник В'ячеслав Заболотний.

Володимир Гунчик підкреслив, що позиція облдержадміністрації полягає в тому, що бригада повинна бути збережена, консолідована у Володимирі-Волинському, пройти перепідготовку, окрім цього, він просив міністра оборони та керівника Генерального штабу повернути на посаду колишнього командира бригади Володимира Яцківа. Остаточне рішення, з його слів, лишається за Генштабом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus