USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Єдина в Україні жінка-танкіст керує 50-тонною машиною

11 Березня 2015 18:04
Старший лейтенант Тетяна Кучерява викладає у військовому училищі, а у вільний час освоїла танк і тепер керує ним, як звичайним автомобілем. Історія про єдину в Україні жінку-танкістку - в матеріалі Фактів.

Старшому лейтенанту Тетяні Кучерявій - 28 років. У Харківському танковому училищі вона викладає вже три роки і відповідає за патріотичне виховання та психологічну підготовку бійців. Проте самим лише викладанням дівчина не обмежилася — дівчина стала водієм танку. Офіцером Тетяна хотіла стати змалку, проте в армію її взяли не одразу. Та й потім довелося боротися зі стереотипами: привабливій дівчині довелося доводити, що її потрібно сприймати як військовослужбовця нарівні з усіма іншими.

Для того, аби опанувати керування танком, Тетяні довелося у вільний час займатися теорією та готуватися на тренажерах. Говорить, що найскладніше — це тримати маршрут, дивлячись у триплекс, невеличке віконце у броні.

Напередодні 8 березня старший лейтенант опинилася на полігоні, де здійснила перший самостійний заїзд. Після останніх підказок і порад інструктора, Тетяна занурюється під броню. Норматив – 6 кілометрів. Жінка-танкіст без проблем долає усі складнощі рельєфу, сміливо керує 50-тонною машиною та жодного разу не зупиняє її на дистанції — для неї це особиста перемога.

Військові впевнені, що з такою завзятістю, Тетяна може стати не лише водієм танку, але й командиром екіпажу. Дівчина не приховує, що зупинятися не збирається — почала вивчати агрегати та вузли, аби стати повноцінним механіком. Скільки часу буде потрібно, аби стати наводчиком і командиром — важко, адже вільного часу у молодої викладачки мало. Можливість потрапити на фронт не лякає Тетяну, адже вона переконує, що, першою чергою, вона - не жінка, а офіцер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus