USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Студенти Луцька отримали стипендії від Ігоря Палиці

23 Жовтня 2015 09:49
Тим, хто створює проекти, що сприятимуть розвитку Луцька та здобуває нові вершини у сфері спорту – талановитим студентам луцьких вишів та юним атлетам-вихованцям міських спортивних шкіл, вручили сертифікати Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Вручення сертифікатів стипендіатам Фонду відбулося 22 жовтня у Луцьку. Серед нагороджених – 33 студенти луцьких вишів, які вибороли стипендію під час публічного захисту своїх ідей та міні-проектів, й 30 спортсменів-учнів десяти спортивних шкіл, яких відзначили за спортивні досягнення.

З 2012 року донині стипендіатами Фонду стали понад 1000 найкращих учнів та студентів луцьких навчальних закладів.

Голова правління Фонду Олександр Товстенюк подякував юним стипендіатам за те, що вони намагаються досягти у навчанні чи спорті більшого, ніж їхні однолітки. Він побажав їм робити свою справу якнайкраще, аби потім справа багатьох років не була даремною. Олександр Товстенюк зауважив, що Фонд багато працює, власне, для підтримки дітей – як студентів, так і школярів. З його слів, ініціатори проекту розуміють, як важко буває батькам допомагати дітям, яким, окрім всього, хочеться займатися мистецтвом, різними видами спорту, відвідувати музичну школу, а це потребує додаткових фінансових витрат і не завжди батькам вдається це вирішити самотужки.



Олександр Товсенюк нагадав, мовляв, засновник Фонду Ігор Палиця переконаний, що дітей потрібно стимулювати до розвитку, починаючи з садочка, протягом навчання у школі та згодом в університеті, - аби вони відчували підтримку.
Насамкінець, він побажав присутнім завжди доводити до кінця те, чим вони займаються.



Після вручення сертифікатів відбулися музичні та танцювальні виступи студентів Волинського державного училища культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Один зі стипендіатів, студент факультету комп’ютерних наук та інформаційних технологій Луцького національного технічного університету Олександр Усік розповів, що вивчає транспортну мережу Луцька та вирішив розробити програму, яка допомагатиме архітекторам та інженерам проектувати такі системи, розраховувати пропускні здатності та вдосконалювати наше місто. Юнак зауважив, що раніше навчався у художній школі, але відчув, що творчості йому недостатньо, тож обрав для фаху сферу, у якій сам може створювати свій власний всесвіт. Він зізнався, що його мрією є придбання острова, для чого юнак і розробив стратегію, якої дотримується.

Своєю чергою, студентка юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ольга Лис додала, що здобула стипендію завдяки проекту, суть якого полягає в розвитку туристичної інфраструктури міста, зокрема, розміщенні QR-кодів на туристично важливих об’єктах, а також на зупинках громадського транспорту для полегшення орієнтування гостей міста. Дівчина переконана, що Луцьк є туристично цікавим, а ті об’єкти, які можуть зацікавити туристів, лучанам варто подати на високому рівні - не лише гостям з інших регіонів України, а й іноземцям, які з розвитком євроінтеграційних процесів усе частіше приїжджатимуть у Луцьк. У найближчому майбутньому Ольга Лис бачить Луцьк привабливим для відвідувачів, сподіваючись, що її проект у цьому допоможе.

Фото Ксенії Букіної

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus