USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Естонія поверне Україні рідкісний меч, родом із Волині

22 Березня 2016 11:46
Конфіскований митницею на кордоні з РФ меч знайдений в Україні, а не в Росії. Таке підтвердження отримав Департамент охорони пам'яток старовини Естонії. Тому Таллінн поверне знахідку Києву, а не Москві, – пише Корреспондент.

"Оскільки меч виявили в Україні, Естонія поверне його країні, де його виявили спочатку. Після того, як податково-митний департамент передасть меч, департамент охорони пам'яток старовини спільно з міністерством культури ініціює процедуру повернення меча Україні", - заявив агентству BNS старший інспектор з археології департаменту охорони пам'яток старовини Нелі Кангерт.

Раніше посол України в Таллінні Віктор Крижановський звернувся в МЗС Естонії з клопотанням не віддавати Росії конфіскований митниками меч. Згідно з даними Києва, рідкісна знахідка родом не з Росії, як це передбачалося спочатку, а з Волинської області України.

У своєму листі посол також зазначив, що древній меч могли нелегально переправити з території України в Росію.

Стародавню зброю виявили під час огляду одного з вантажних автомобілів на кордоні Естонії з РФ. Мечу близько тисячі років, а на аукціонах за нього можна виручити щонайменше 17 тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан, Луцьк Показати IP 22 Березня 2016 12:33
Більшість волинян - нащадки вікінгів. Про це свідчить, хоча б їхня нордична зовнішність і характери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus