USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

16 грудня: події, факти, дні народження

16 Грудня 2013 00:01
День народження 16 грудня відзначають головний редактор ТВО «Радіостанція «Луцьк» Оксана Коваленко (на фото), завідувач ДНЗ №1 Тетяна Мех та начальник аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України у Волинській області Анатолій Степанюк.

Також день народження цього дня у футболіста Володимира Антонюка, який з 1987 по 1993 рік захищав кольори луцької «Волині», зігравши за клуб більш як 260 матчів. «ВН» вітають іменинників та бажають їм здоров'я й успіхів у роботі.

Хроніка «ВН»:

Торік у Луцьку через снігопад не працювала частина маршрутів громадського транспорту.

Два роки тому голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук заявив, що у Луцьку не має бути пам'ятника Сталіну.

16 грудня 2008 в Луцьку збиралися вшановувати Степана Бандеру без фанатизму.

Народилися:

Цього дня також з’явилися на світ видатний німецький композитор Людвіг ван Бетховен, англійська письменниця, основоположниця реалістичного сімейного, «жіночого» роману Джейн Остін («Розум і почуття», «Гордість і упередження», «Емма»), австрійський вчений-криміналіст, професор кафедри криміналістики Чернівецького університету, один із основоположників судової психології Ганс Гросс, німецький художник-абстракціоніст російського походження, графік і теоретик мистецтва Василь Кандинський, французький кіноактор-комік і режисер, зірка німого кіно Макс Ліндер (Габріель-Максимільєн Льовілль), російський воєначальник, генерал-лейтенант Антон Денікін, радянський воєначальник, генерал армії, Герой Радянського Союзу Микола Ватутін, визначний англійський письменник-фантаст, футуролог і винахідник, автор сценарію до культового культового науково-фантастичного фільму Стенлі Кубрика «Космічесна одісея 2001» Артур Кларк, радянський режисер і художник-постановник мультфільмів Вітольд Бордзіловський («Каченя, яке не вміло грати у футбол», «Мішок яблук», «Дід Мороз і Сірий вовк»), український кінорежисер Олександр Давиденко, шведський композитор, музикант, музичний продюсер, аранжувальник і співак, учасник групи АББА, переможець «Євробачення-1974» Бенні (Йорн Брор Бенні) Андерссон, російський теле- й радіоведучий, продюсер, кіноактор, народний артист Росії Юрій Ніколаєв, українська композиторка і піаністка Ірина Алексійчук, колишній український футболіст Павло Шкапенко, українська поп-співачка, колишня солістка поп-групи «ВІА Гра», телеведуча Анна Сєдокова, український плавець Ігор Червинський, український важкоатлет Артем Іванов.

Сталося:

1637 — Бій повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) під Кумейками з польською армією.

1773 — так зване «Бостонське чаювання» (мешканці Бостона викинули в море вантаж чаю з англійського судна на знак протесту проти митної політики Великої Британії); ця подія спричинилася до американської війни за незалежність.

1899 — в Італії засновано футбольний клуб «Мілан», один з найтитулованіших клубів за всю історію. світового футболу.

1913 — на студії «Кістоун Філм» молодий британський актор Чарлі Чаплін почав зніматися у своєму першому фільмі «Боротьба за життя», в якому зіграв маленького вусатого шахрая з моноклем.

1957 — радянська експедиція вперше досягла Південного геомагнітного полюса Землі.

1970 — ухвалена Конвенція про боротьбу з незаконним захопленням повітряних суден (Гаазька конвенція 1970 року).

1979 — уперше людина подолала звуковий бар'єр, пересуваючись по поверхні Землі (американський автогонщик Стен Барретт).

1989 — у Румунії розпочались антикомуністичні протести, які призвели до повалення диктатури Ніколае Чаушеску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus