USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Абітурієнти прогуляли тестування, бо їх «дорослість» переоцінили

30 Червня 2010 14:34
За попередніми результатами зовнішнього незалежного оцінювання на Волині 27 абітурієнтів набрали по 200 балів із різних предметів. Результати з фізики та хімії поки що не оприлюднені.

Про це стало відомо на підсумковій нараді відповідальних за ЗНО, яка відбулася 30 червня у Волинському інституті післядипломної освіти.

Четверо найуспішніших абітурієнтів – випускники Луцької гімназії №4. Є «рекордсмени» серед випускників шкіл Ковеля, Турійського району, Маневич, Камінь-Каширського району.

Утім, під час проведення зовнішнього незалежного тестування не обійшлося без прикростей. За словами проректора з питань ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Надії Бобак, викликає занепокоєння цьогорічна явка абітурієнтів на пукти тестування.

«Торік відвідуваність була набагато вищою – 93-95 відсотків. Цьогоріч середній показник 87 відсотків. По 350-400 людей не з’явилося на кожен предмет», - зазначила проректор.

Серед причин такої низької явки Надія Бобак назвала і те, що цього року абітурієнтам дозволили вступати до вишів за результатами тестів складених торік. Проте, випускників попередніх років, за її словами, було небагато.

«Багато абітурієнтів запізнювалися, і відтак, уже не потрапляли на тестування. Були й такі, що забували сертифікати, паспорти, або одне й друге. Багато батьків приходили сюди і скаржилися, що, мовляв, торік сам директор школи перевіряв у випускників наявність усіх документів. А цього року абітурієнти мали самі приїхати на пункт тестування і перевірити усі документи. Вочевидь, ми переоцінили їхню дорослість. Але виникає запитання: а куди ж батьки дивилися?», - зазначила Бобак.

Серед подібних випадків були й комічні, - розповідали учасники наради. Наприклад, один хлопець із Камінь-Каширського району прийшов на тестування без паспорта, бо напередодні мати випрала піджак разом з документами. Проте, батьки не звернулися до МВС з проханням про заміну паспорта і не зробили для сина ніякого посвідчення особи.

Деякі абітурієнти невчасно заявили про бажання взяти участь у спеціальній сесії.

«Сьогодні до мене приходила мама з дочкою, які просили, щоб її дитині дозволили пройти спеціальну сесію. Я її питаю: ви читали у інформаційному бюлетені, що результати ЗНО оскаржують ся протягом п’яти днів? А вона відповідає, що читали, але тільки зараз надумали», - розповіла Надія Бобак.

До слова, спеціальна сесія для абітурієнтів, які з поважних причин не змогли скласти тестування, розпочалася 29 червня і триватиме до 3 липня у Львові.

Результати тестів будуть відомі після 5 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus