USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антикризовий комітет з’ясував, що дешевими бувають лише кури на хімії

11 Грудня 2009 09:28
За статистикою, із початку 2009 року найбільші прибутки в умовах кризи має аграрний сектор Волині. За 11 місяців приріст ВВП у сільському господарстві склав 2,8 мільярди гривень, - озвучила начальник головного управління економіки Волинської ОДА Любов Івевакова.
Утім, промисловість області потерпає через кризу. «Найбільше скоротилося виробництво у промисловості, зменшилося підприємств, які проводять будівництво. У 2009 році заборгованість із виплати зарплати сягнула понад 25 мільйонів гривень», - розповіла Івевакова.
 
Про невиконання бюджету розповів головний економіст області Ігор Никитюк: «недовиконання дохідної частини обласного бюджету становить більше 20 мільйонів гривень. Невчасно сплачені податки на доходи фізичних осіб, внаслідок чого в бюджеті є недоїмка в сумі 20 мільйонів гривень. Якщо ми не отримаємо наступного тижня запланованих державних дотацій в сумі 40 мільйонів гривень, то зарплатню бюджетними можуть в грудні не отримати».
 
Позицію Нацбанку щодо комерційних банків-кредиторів та їх клієнтів озвучила заступник начальника управління Нацбанку України у Волинській області Тетяна Севко. Вона зазначила, що Нацбанк нікого не змушував брати кредитів, це чисто договірні відносини між комерційним банком та його клієнтом. «Нашою установою були розроблені рекомендації банкам проводити реструктуризацію боргу, заміну валюти кредитних зобов’язань, складені рекомендації як працювати банкам зі своїми клієнтами», - підсумувала Севко.
 
Члени антикризового комітету розглянули й проблеми переробної промисловості та виробників сільгосппродукції.
 
На думку голови правління ЗАТ «Ковельські ковбаси», депутата Волиньради Володимира Головатого, великих переробних магнатів витісняють малі підприємства. «Крупні переробники не можуть конкурувати з малими підприємствами, які сплачують тільки єдиний податок. Ці фірми сьогодні можуть брати участь у тендерах на закупівлю продукції і вони їх виграють», - скаржиться голова.
 
Проте, виробники сільгосппродукції запевняють, що переробні підприємства не ставляться до них, як до донорів, а не партнерів. Депутат Петро Камельчук вважає, що держава абсолютно забула про виробників. «Закупівельні ціни на молоко мінімальні. Те саме з нашим м’ясом. Часто ціну збивають ті виробники, які вирощують птицю, свиней на хімічних добавках. Нікому нецікаво, що ті кури напхані небезпечними хімікатами. У нас немає лабораторій, які могли б визначати якість такого м’яса», - сказав депутат.
 
Щоправда, на думку першого заступника губернатора Віталія Заремби, про якість м’яса не варто турбуватися. «Навіть, якщо за 42 дні курка набирає вагу 2,5 кілограмів, не треба її перетворювати на атомну бомбу. Щоб курятина не була шкідливою, варто здирати з неї шкірку», - роз’яснив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
OrestN Показати IP 11 Грудня 2009 12:03
це не є для мене проблемою я майже вегетаріанець. А щодо малих підприємств, то державі вигідніше розвивати малий та середній бізнес. від цього виграють більшість українців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus