USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Багатодітні сім’ї платитимуть половину за комунпослуги і телефон

25 Травня 2010 14:06
Із першого січня цього року вступив у дію закон про допомогу багатодітнім сім’ям. Але посвідчення пільговика на Волині ці сім’ї отримають лише у червні.

Про це на засіданні прес-клубу реформ 25 травня розповів заступник начальника головного управління праці та соціальних питань Волинської ОДА Олександр Жураківський.

«Багатодітні сім’ї – сім’ї, у яких виховується троє і більше неповнолітніх дітей. Всього на Волині 15 тисяч таких родин. Досі вони не отримували ніякої допомоги від держави. Соціальні виплати досі одержували лише малозабезпечені сім’ї», - розповів чиновник.

Відтепер багатодітні сім’ї платитимуть 50 відсотків за послуги ЖКГ. До всього, діти від шести до 18 років мають право безкоштовного проїзду в міському та приміському громадському транспорті. Також багатодітні сім’ї мають 50-відсоткову знижку на телефон.

Як розповів заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин, для того, щоб багатодітні сім’ї мали змогу скористатися пільгами, вони повинні отримати відповідні посвідчення. Досі такі документи в область не надійшли. Але чиновник запевнив, що посвідки таки надійдуть на Волинь у червні. Їх видаватиме обласне управління у справах сім’ї.

Щоправда, на облік багатодітні сім’ї повинні стати в управлінні праці та соціальних питань. Олександр Жураківський розповів, що поки що невідомо, чи буде виплачена компенсація багатодітним сім’ям за п’ять місяців. Адже закон вступив у силу з 1 січня, та скористатися пільгами сім’ї до червня поки що не можуть.

За словами чиновника, поки що це питання розглядається. І остаточної відповіді на нього немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus