USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Балонний газ на Волині став дефіцитом

5 Листопада 2010 16:24
Волинянам стає все важче придбати скраплений газ: при середньомісячній потребі області у скрапленому газі на рівні 120-150 тонн «Волиньгазу» вдається закупити лише половину.
Про це розповіли у прес-службі підприємства, пише газета «Відомості.UA» за 4 листопада.
З кінця 2009 року скраплений газ все більше перекуповують комерційні структури.
А відповідно до встановленого порядку необхідні об’єми газу першочергово отримують газопостачальні підприємства, які забезпечують потреби населення. Залишки ж купують комерційні підприємтсва.
Проте продавці газу порушують цей принцип.
Тим часом ВАТ «Волиньгаз» зі значними перебоями постачає балонний газ споживачам, намагаючись втримати ціну, погоджену облдержадміністрацією, ціновою інспекцією та Антимонопольним комітетом.
Про цю ситуацію адміністрація «Волиньгазу» не раз доповідала керівництву області, повідомляла в Мінпаливенерго, клопотала через депутатів Верховної Ради та Мінекономіки.
У «Волиньгазі» кажуть, що намагаються розподіляти дефіцитний продукт пропорційно. За підрахунками газовиків, кожна оселя, не забезпечена централізованим газопостачанням, в рік використовує до 3-х балонів скрапленого газу.
Саме цією цифрою керуються при розподілі. До населених пунктів балонний газ довозять представники райуправлінь газового господарства.
Водночас багато що залежить від самих людей і місцевої влади. Адже коли до «Волиньгазу» звертаються, то вони все ж довозять балони до села, запевнили у прес-службі підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вот так! Показати IP 5 Листопада 2010 16:51
Але й ціна на скраплений газ для авто теж"впереди планеты всей".Що на Волині робиться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus