USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Башкаленко «вичислив» порушення в тендерах

20 Липня 2010 14:02
У тендерних закупівлях вугілля, що проводилися у Старовижівському і Рожищенському районах Волині, перевірка облдержадміністрації знайшла порушення.
Про це розповів перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко 20 липня під час селекторної наради з головами РДА області.
За словами Башкаленка, райдержадміністрації вказали такі умови тендерів, які могло виконати тільки одне підприємство.
Наприклад, однією з умов була поставка вугілля марки А50, що має зольність (вміст незгоряючого залишку) 7%. Такий паливний матеріал насправді виготовляється лише в Донецькій області, сказав Башкаленко.
«Старовижівський район: вносять на тендер вугілля. «ГПК».. Я, чесно кажучи, довго розбирався, що то за вугілля… Ми підняли повністю все… Жодного підприємства, крім одного, не може виконати ці умови. Психлікарня №2 (Волинська обласна психіатрична лікарня №2 – «ВН»), Кричкевич! ГПК марки розміру 50-200, 70 тонн. Такого вугілля взагалі не існує!» – коментував результати перевірки Башкаленко.
Заступник розповідає, що переможцем тендерів стало ТзОВ «Енергооснова», яке розташоване у Луцьку на проспекті Молоді, 14, і нібито виробляє вугілля.
«За «Енергоосновою» стоїть одна-єдина фірма «Нова перспектива», що зареєстровані на одній адресі, знаходиться в селі Милуші, Тарасова, 57. Шахта там є», – зіронізував Башкаленко
Незважаючи на те, що в умовах тендеру вказане підприємство мало постачати вугілля зольністю 8% та 24%, за результатами взятих проб виявилося, що насправді воно має зольність 39 та 31,1 %.
Через це, за словами Башкаленка, Рожищенський район втратив 170-200 тисяч.
Також є різниця у 152 гривні за тонну між цінами, вказаними в договорах між районом і ПП «Нова перспектива» та фактичною поставкою. Через це район втратив майже 400 тисяч гривень, – повідомив Башкаленко.
Різниця між реальними цінами та цінами в договорах існує і в Старовижівському районі.
З’ясувалося, що ПП «Нова перспектива» мало дилерську угоду з ДП «Львіввугілля» та гарантійні листи на поставку. Проте в державному підприємстві повідомили, що вказаних угод не укладали, – розповів Башкаленко.
А в гарантійних листах різняться також шрифти на бланках. «Це зверху щось було стерте і написано «Нова перспектива», – сказав чиновник.
Башкаленко сказав, що матеріали перевірки він передасть у прокуратуру та СБУ.
Керівникам інших районів заступник на селекторі сказав: «Я не хочу огульно казати. Але десять днів даю вам срока, аби ви повністю зробили зміни, вернути гроші в касу, знайти, хто це буде робити…Десять днів, крім Рожищенського і Старовижівського. Там я документи передам у прокуратуру і СБУ. Решта районів десять днів і аналогічні перевірки, потім хто не сховався – той вибачте».
Окрім районів, перевірятимуть Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
йован Показати IP 20 Липня 2010 14:17
Кричкевич у таких справах майстер неперевершений.Якщо Башкаленко доведе справу до кінця - молодець!
Андрій Показати IP 20 Липня 2010 14:26
Це називаэться перерозподіл, після зіміни влад він завши є далі винирне фірма "екопрод" і.т.п і все піде по накатаній.... Правда сашко? не пахнуть?
Олесь Показати IP 20 Липня 2010 14:29
Башкаленко вже маасу зверненнь писав в СБУ пригадайте під час виборів і що ? Де результат? Брехун він і ОДА брехун...
VSC Показати IP 20 Липня 2010 15:21
Что наша жизнь? - Игра.
Іван Показати IP 20 Липня 2010 15:45
Башкаленко відпрацйовує гроші дані йому на вибори фірмою Вербена та Заводом Промлит. готуймося можливо сенсації будуть і в інших сферах.
Юра Показати IP 21 Липня 2010 02:12
Что наша жизнь? - Игра. Когда с жизнью играешь в карты - она резко меняет козырь. Удачи господа.
Юра Показати IP 21 Липня 2010 09:21
"Что наша жизнь? - Игра" Когда с жизнью начинаешь играть в карты -она резко меняет козырь!!! Удачи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus