USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Без попереднього аудиту неможливо зберегти тепло, - Дутко

21 Квітня 2010 13:49
Впровадження на Волині заходів із енергозбереження без попереднього енергоаудиту – марно витрачені кошти, - кажуть у КП «Волиньенергософт».

Будівлі, які побудовані до 1991 року, споживають забагато тепла. А для проведення необхідної реконструкції потрібно стільки грошей, скільки ці будинки коштують.

На засіданні постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій облради директор КП ІАЦ «Волиньенергософт» Василь Дутко представив знімки деяких будівель обласного підпорядкування, виконані «Тепловізором».

Відзнято було фасади обласної клінічної лікарні, обласної дитячої лікарні, облонкодиспансеру, луцької центральної районної лікарні та кількох інших.

«На цих знімках чітко видно, як стіни та вікна пропускають тепло. Більш того, в обласній дитячій лікарні найбільше пропускають тепло окремі металопластикові вікна, які були встановлені рік-два тому.

Побудована рік тому теплотраса на вулиці Потапова нагріває стіну будинку, що поруч. Узимку різниця в температурі між повітрям та стіною цього будинку складала 10 градусів», - повідомив Дутко.

За його словами, перед проведенням заходів з енергозбереження необхідно провести обстеження будівель. А для цього треба передбачити окремі статті у місцевих бюджетах.

Адже проведення енергоаудиту потребують грошових затрат. А підприємству область уже заборгувала більше 300 тисяч гривень за послуги.

Голова обласної комісії з ПЕК Юрій Єлева запропонував розробити підприємству типові правила забудови та реконструкції будівель.

Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Кучеренко повідомив, що не всі райони приділяють увагу питанню енергозбереження.

«Я готую доповідну записку, де проаналізовано - скільки торік у районах було залишкових коштів у місцевих бюджетах. У нас є райони, які мали гроші на залишку і могли направити їх на енергозбереження. Але ці кошти пішли невідомо куди», - зазначив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus