USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бізнес першим приймає удари проблемних рішень влади», – Костянтин Байчук

21 Вересня 2010 17:03
Керівник програм для малого і середнього бізнесу Волинської організації партії «Реформи і порядок» Костянтин Байчук взяв участь у засіданні координаційної ради Асамблеї малого і середнього бізнесу в Україні, що відбулось цими днями у Вінниці.
За його словами, ця зустріч активу підприємців була влаштована, аби стимулювати їх безапеляційно відстоювати свої права у боротьбі з корупцією і бюрократією. Найактивніші представники середнього і малого бізнесу створили всеукраїнську громадську організацію «Вільний простір», яка спонукатиме своїх активістів у регіонах до послідовного протистояння усьому, що знищує середній клас в Україні.
Костянтин Байчук розповів, що хоче зорганізувати зокрема і волинських підприємців, оскільки має і накопичує досвід, як облаштувати колективний самозахист, взаємодопомогу і зробити так, щоб податкова і міліція ставились до основних платників податків з повагою.
Як громадський активіст і як підприємець, що самостійно «ставав на ноги», Костянтин Байчук переконаний, що середній клас в Україні потрібно плекати, а не знищувати. У зв’язку з цим його підпис стоїть у зверненні Асамблеї малого і середнього бізнесу до державної влади. У цьому документі підприємці кажуть, що готові платити і більші податки, але за умови, якщо влада «закрутить гайки вгорі», примусивши для початку перереєструвати офшорні компанії, створені українськими олігархами на Кіпрі, якщо зробить прозорим механізм фінансування виборчих кампаній найбільших партій і їх сателітів.
При цьому Костянтин Байчук впевнений, що публічний тиск на тих, хто при владі, – це лише один з методів, інший – якомога швидша самоорганізація представників малого і середнього бізнесу. Аргументом цьому є факт відтермінування прийняття Податкового кодексу у попередній редакції. За це публічно і гостро виступала Асамблея підприємців.
Байчук засвідчив, що не чекає сприятливих змін для підприємництва, але готовий відстоювати їх і як активний громадянин, і як представник інтересів підприємців, про важку роботу яких знає не з чужих слів.
До слова, 23 вересня громадські організації підприємців запланували велику протестну акцію в місті Києві, де мають намір висловити свої вимоги до нового податкового законодавства, домогтися участі представників підприємництва у розробці інших законодавчих актів, висловити свій протест проти утисків контролюючих органів. Про це повідомила прес-служба ВОО ПРП.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus