USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будинкові об’єднання можуть отримати гранти для поліпшення енергопостачання

14 Грудня 2009 18:44

Міжнародні фінансові інститути готові надати  гранти для фінансування проектів з поліпшення якості послуг енергопостачання луцьким об’єднанням співвласників багатоквартивних будинків (ОСББ).

Таку пропозицію оприлюднив член правління Інституту місцевого розвитку Олександр Кучеренко сьогодні під час робочої зустрічі представників ОСББ, департаменту ЖКГ та економіки Луцької місьради з консультантами інституту.
 
Кучеренко презентував проект «Реформа міського теплозабезпечення в Україні», який прагне навчити ОСББ залучати інвестицій та покращувати якість послуг теплопостачання.
 
Будинкові спілки є неприбутковими організаціями, які не сплачують податків і діють в рамках Закону України «Про об’єднання співвласників». ОСББ можуть самі обирати виконавців послуг. Члени організацій можуть самостійно встановлювати внески експлуатації житла.
 
Нині, як доповіла начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда, у Луцьку функціонує 69 спілок. При чому загальна кількість будинків – 1500, із яких приблизно 580 багатоквартирних.
 
Представники об’єднань, які були присутні на зустрічі, озвучили думку, що люди не проти витрачати гроші на власний комфорт. Проте повинні зрозуміти, що приватизуючи власність, вони беруть на себе всі зобов’язання з утримання помешкань.
 
Серед основних проблем, з якими стикаються ОСББ, представники об’єднань назвали процедурні перепони в реєстрації, закріпленні земельних ділянок та психологію лучан, які «ще досі викидають сміття з п’ятого поверху».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Таня Показати IP 14 Грудня 2009 19:29
Давно пора щось робити, бо дивитися на той безлад що робиться в ЖЕКах вже набридло. Хоча не віриться, що щось кардинально змінеться.
seal Показати IP 14 Грудня 2009 19:39
"ОСББ можуть самі обирати виконавців послуг" - Це все дуже добре. Але ще було б дуже добре, якби було з кого обирати. Що у нас в Луцьку багато постачальників таких послуг, як, наприклад: постачання та відведення води, електроенергія, газ, тепло? Всі ж монополісти. То з кого обирати????
Юка Показати IP 14 Грудня 2009 22:07
гранти це добре, але до того ще ж проекти треба написати. а хто цим займатиметься? мешканці, які у цьому ні бум-бум чи представники департаментів ЖКГ (де переважна більшість працівників передпенсійного віку, що тільки недавно подружилася з комп'ютером) чи економіки (в безпосередні обов'язки яких зовсім це не входить, їм і без того є чим займатися)
OrestN Показати IP 14 Грудня 2009 22:19
все змінить ся і житлові будинки будуть гарні як віли коломойського, яценюка і тігібко та ін. хай ОСББ відчують всю перевату самим працювати на себе. Не потрібно газу. на дахах будинків тре поставити комбіновані геліоустановки яки генерують енергію яка споживатиметься для електроприборів, опалення, нагрівання води в бойлері. отже газу. сторонньої електрики, тепла не потрібно.
seal Показати IP 14 Грудня 2009 22:35
До OrestN 14 грудня, 22:19. Це Ви, що фантастики начитались? Ви хоч приблизно уявляєте скільки це коштує? Тут ніяких грантів не вистачить. Тим більше, що гранти планується надавати для фінансування проектів з ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ ПОСЛУГ енергопостачання і аж ніяк не для повної заміни енергопостачання на альтернативні джерела.
seal Показати IP 14 Грудня 2009 22:46
До Юки. А між іншим Ви праві! Написати грамотний проект, який захочуть підтримати не так то й просто, як здається на перший погляд. А міжнародні фінансові інститути готові надати гранти саме об’єднанням співвласників багатоквартивних будинків. Так що прийдеться людям шукати спеціалістів з написання подібних проектів. А це знову ж таки не безплатно і не факт, що написаний проект буде виграний. Так, що як не крутись, а проблем залишається багато. Проте, хочеться надіятись, що всі вони зрештою будуть вирішені.
OrestN Показати IP 15 Грудня 2009 11:51
цю фантастику чомусь частково, комбіновано або повністю запроваджують в скандінавських країнах. невже ми навчилися рахувати лише до 10-и?
seal Показати IP 15 Грудня 2009 13:24
to OrestN 15 грудня, 11:51. Ось коли рівень життя в Україні хочаб частково наблизиться до рівня життя в скандінавських крїнах, можливо ця фантастика і стане реальністю для нас. А поки що, як казав Л.М.Кравчук "Маємо те, що маємо"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus