USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через борги Волинь можуть відключити від газу

25 Лютого 2011 10:03
За борги перед ДК «Газ-України» теплоенергетичні компанії Волині можуть відключити від подачі газу.
Про це 24 лютого під час наради повідомив директор Волинської філії ДК «Газ-України» Богдан Карачевський.
Він зазначив, що загальна вартість боргів перед ДК «Газ-України» волинських підприємств за 2010-2011 роки становить 90 мільйонів гривень. Стан розрахунків за одержаний природній газ по області – 48%.
Найкраще розрахували компанії міст Нововолинська і Володимира-Волинського. Підприємство «Ковельтепло» розрахувалося на 49%, «Луцьктепло» – на 45%, «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія» – на 39%.
«При такому стані розрахунків тільки зменшаться морози «Газ-України» буде знову давати доручення на відключення підприємств теплоенерго від споживання», – зазначив Карачевський.
«З потеплінням нас змусять або в примусовому порядку ми будемо змушені призупинити подачу газу через наші газорозподільні станції. Це відповідно і з «Облгазом» доведеться вживати невідкладні міри по обмеженню постачання газу нашим споживачам. Це відповідно відіб’ється на населенні, яке платить за спожитий газ», – зазначив начальник Лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів у Волинському ЛВУМГ «Львівтрансгаз» ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» Ярослав Дубась.
«Якби не було проблем з різницею в тарифах і собівартістю тарифів – то ні в кого не було б проблем: ні у Луцька, ні у Ковеля, – пояснила заступник луцького міського голови Лариса Соколовська. – Справа в тому, що постійно піднімається ціна газу. Коли тендери вже проведені були, вона піднялася, і ми не знали, як будемо виготовляти тепло. Тому це загальнодержавна проблема. В Луцьку вона усугубляється тим, що ми маємо дуже дороге тепло».
Соколовська каже, що Луцьк купує тепло дорожче, ніж його продає споживачам. Чиновниця зазначає, що Національна комісія регулювання енергоенергетики України дозволила для «Луцьктепла» підвищувати тарифи на газ при збільшені ціни на нього на 10%, а для ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія» – на 25%. Це зумовлює різну собівартість товару. А нова комісія НКРЕ, яка повинна розглядати питання про коригування тарифів ще не сформована.
«Це дуже реально, що відключать газ. Не будемо зважати на те, що це такі страшилки. Я думаю, що ми просто підженемо рівень проплати, дякуючи споживачам також», – каже Соколовська.
При цьому рівень розрахунків споживачів по Волині становить 76,4%. Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко повідомив, що нині контрольно-ревізійне управління області перевіряє справність платежів «Луцьктепло».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus