USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи вистачає ліків для ВІЛ-інфікованих на Волині?

1 Грудня 2013 21:01
Від моменту інфікування вірусом імунодефіциту до того, як людина дізнається про свій діагноз по клінічних проявах, можуть пройти роки. Все залежить від імунітету . Також важливими факторами того, як швидко хвороба проявиться, є спосіб життя.
Антиретровірусні препарати закуповують індійського виробництва і українського фармацевтичного заводу «Дарниця». Замовлення Центр боротьби зі СНІДом робить на півтора року вперед, щоб препаратів вистачило тим, хто вже включений у терапію, і новим виявленим пацієнтам.


«Підбираємо схему протягом півроку, загалом, вона залишається такою, якою була призначена в перший місяць лікування, - розповідає Волинським Новинам лікар-інфекціоніст Ірина Шмиговська. - Лише у випадках, коли виявляються побічні реакції, міняємо ліки. Препарати приймаються пожиттєво за умови, що імунологічна картина крові і показники аналізів залишаються в нормі».

Ірина Шмиговська наголошує, що в побуті вірус не передається. ВІЛ передається трьома шляхами - через кров, статевий та від матері до дитини. В обласному центрі СНІДу, центральних та міських лікувальних закладах області функціонують кабінети «Довіра», де можна отримати консультування та безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію, згідно з бажанням пацієнта – анонімно.

Нагадаємо, сьогодні, 1 грудня, громадськість відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus