USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чим ближче до Луцька - тим більше порушень, - прокуратура

28 Жовтня 2010 16:52
Найбільше кримінальних справ та порушень у сфері земельних відносин стосуються прилеглих до Луцька ділянок та землі біля озер, річок та заповідних зон.

Про це під час координаційної наради 28 жовтня повідомив заступник прокурора області Володимир Троц.

Наприклад, була затримана організована злочинна група у складі працівників архівного відділу та відділу земельних ресурсів Луцької РДА, а також голови та інженери-землевпорядники Буянівської та Гіркополонківської сільрад, яким інкримінують підробку земельних документів. Вони роздавали землю, заподіявши державі збитків на суму 400 тисяч гривень.
Прокуратурою Луцького району порушено дві кримінальні справи за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення документів Підгайцівської та Променської сільських рад при прийнятті рішень. Це призвело до незаконного відчуження ділянок у приватну власність на суму 500 тисяч гривень.

Чимало справ стосуються незаконного надання мисливських угідь комерційним структурам. Наприклад, зараз перебуває в суді справа щодо скасування неправомірного рішення Волинської облради від 18 вересня 2000 року про надання в оренду 318 тисяч гектарів угідь на 15 років низці лісогосподарств, приватним підприємцям та товариствам.

У суді також перебуває справа стосовно голови Пулемецької сільради Шацького району Ганни Сукач, яка вимагала і отримала хабар в розмірі 4,6 тисячі доларів за сприяння у виділення земельної ділянки у приватну власність неподалік озера.

Троц розповідає, що трапляються випадки, коли не дотримані процедури надання земельних ділянок. Наприклад, відсутність торгів або громадських обговорень. Так, Луцька міська рада 24 вересня 2009 року надала в оренду Інституту розвитку людини для будівництва гуртожитку земельну ділянку на вулиці Гордіюк, 24а, без аукціону. Аналогічно надано земельні ділянки ПП «Скопріон-плюс», підприємцю Мартинюк.
Світязька сільрада 25 травня 2010 року незаконно затвердила проект планування села Світязь. За ним визначалося, як будуть розподілені 18,6 гектара земель запасу. Рішення було прийняте з порушенням закону, а саме без громадського обговорення.
Заступник прокурора зазначив, що впродовж цього року за земельні оборудки прокуратура області відкрила вісім кримінальних справ та притягла до відповідальності 102 посадові особи.
Наприклад, голову Ковельської РДА Вадима Грищука за незаконне виділення земельних ділянок засудили до 5 років позбавлення волі, а справа голови Іваничівської РДА Віктора Березюка перебуває у суді.
Такі порушення можливі через слабкий контроль державних органів земельних ресурсів, а також безвідповідальність у багатьох випадках органів місцевого самоврядування, зазначає Троц.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Діма Показати IP 28 Жовтня 2010 17:42
Чим ближче до Луцька - тим далі від Європи ((((
ICQ Показати IP 28 Жовтня 2010 19:45
Цікаво скільки прокурорських зарплат потрібно на такі "котли". Чи може родичі подарували.
укб до ICQ Показати IP 29 Жовтня 2010 17:00
колядники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus