USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чиновники взялися допомагати селянину, коли той уже махнув рукою

28 Жовтня 2009 18:01
Агроном В’ячеслав Оксенюк з села Підріжжя, що на Ковельщині, понад три роки оббивав пороги районного управління сільського господарства з ініціативою створення обслуговуючого кооперативу в селі.  Проте йому не надали навіть взірця статуту відповідного кооперативу. Про це на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради повідомила начальник відділу обласної ради з питань бюджету, економічної політики та моніторингу Алла Яценюк, – 28 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
 Як зазначила Алла Яценюк, влада має підтримувати створення подібних кооперативів, а не перешкоджати тому. Проте, за її словами, тільки зараз, через стільки часу, ініціатива утворення обслуговуючого кооперативу була підтримана та розвинута управліннями сільського господарства на районному та обласному рівнях.
Голова Ковельської районної ради Микола Гайдучик  не підтвердив, що такий випадок має місце. Він обурено заявив, що перед тим, як подавати таку інформацію, потрібно «детально розібратись в ситуації і не висовувати її на загальний огляд».
В’ячеслав Оксенюк у телефонній розмові зрепортером «ВН» зазначив, що кооператив після багатьох безрезультатних спроб ніхто створювати вже не береться.
За його словами, мова йде про майно колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, що у Підріжжі. Воно, як зазначив пан Оксинюк, знаходиться у «підвішеному» стані. «Уже приїзжали з прокуратури, перевірки були. Але, просто кажучи в управлінні мені сказали: «Не хочеш проблем – не лізь»», - сказав агроном. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
додік Показати IP 29 Жовтня 2009 15:40
авжеж, допоможуть! в ОДА створили комісію, де за відкати від державної допомоги на створення кооперативу "сприяють" у його створенні. Сперва вашу заяву розгляне спеціальна комісія (Аршулік і Ко), потім запропонує віддати частину грошей на створення кооперативу і лише після вашої згоди вам почнуть сприяти у створенні вашого нового господарства. Як думаєте, шо відповість селянин на таку пропозицію? чи спонукатиме це його до чесної праці на благо області/країни? хто породжує корупцію, починаючи із сільської глибинки і зкінчуючи на верхах у Києві?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus