USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ застерігає: не платіть нам забагато!

13 Липня 2010 12:38
Деякі порушники правил дорожнього руху так поспішають сплатити штраф, що, не розібравшись, сплачують удвічі більше, ніж потрібно.

В ДАІ застерігають бути уважними – йдеться в повідомленні УДАІ УМВС України у Волинській області.

Коли інспектор, в присутності водія, заповняє адміністративний протокол, та виносить постанову в справі про адміністративне правопорушення, в нижній частині бланку постанови йдеться про те, що штраф необхідно сплатити у 15-денний термін. Після закінчення цього терміну сума штрафу зростає вдвічі.

І коли інспектор заповняє цей пункт постанови, то вказує прописними буквами якою саме буде сума штрафу через 15 днів. Неуважний водій-порушник, як правило, м`яко кажучи дивується і обурюється. Лише після пояснень інспектора ДПС, про тонкощі адміністративної практики, у порушника відлягає від серця і він заспокоюється, розуміючи, що перспектива несвоєчасної оплати штрафу за порушення правил дорожнього руху дорожча рівно вдвічі.

Отримавши штраф, пунктуальні порушники ПДР, як правило, завжди вкладаються в терміни та вчасно оплачують свої штрафи.

Однак, відомі випадки коли порушник, отримавши постанову інспектора ДАІ, так поспішає сплатити штраф, що не розібравшись з сумою штрафних санкцій та неуважно прочитавши постанову, сплачує в касу банку подвійну суму, котра вказана в нижній частині постанови інспектора ДАІ. В такому випадку повернути переплачені кошти можна, але доведеться, як кажуть, трохи побігати. Словом, проблематично, - попереджають ва ДАІ.

Як повідомив начальник сектору адміністративної практики, оформлення матеріалів ДТП та дізнання управління ДАІ у Волинській області Сергій Демчук, загалом, за пів року інспекторами ДАІ області зафіксовано понад 70 тисяч порушень правил дорожнього руху. На порушників наклали штрафів на загальну суму близько 9 мільйонів гривень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
goodok Показати IP 13 Липня 2010 13:18
шо вони тут розказують! хто платить ті штрафи? у 90% випадків ДАІшники порушують процес фіксування порушення, а тому і постанови треба не виконувати, а скасовувати в судовому порядку. Головне в протоколі завжди писати "НЕ ЗГОДЕН, бо працівник ДАІ не дотримався своїх обовязків, не заміряв якусь там відстань, не довів, не провів і так далі..." І суд мусить скасувати такі постанови, так як рішення суду не може базуватись на доказах, отриманих незаконним шляхом, а порушення процесу фіксування порушення, складання пртоколу і постанови - це і є незаконний шлях! Водії, не давайте працівникам ДАІ, які фактично є "узаконеним дорожнім рекетом", себе штрафувати!
норма Показати IP 13 Липня 2010 15:53
Шановні працівники ДАІ, якщо Ви будете читати це повідомлення то знайте, що ми водії, маємо до Вас поваги рівно стільки, як до куска ГІВНА, Вас треба саджати на палю і ставити на кожному перехресті, щоб люди бачили і плювали, Ви є непрофесійні, наглі люди, які не допомагають водіям, а навпаки створють небезпеку ДТП, бажаю Вам щоб Вам на шляху траплялись такі самі наглюки як Ви і Ви їм все життя лизали дупу.
СаньОК Показати IP 13 Липня 2010 19:09
Взяли б і перевірили всіх ДАЙішників на рахунок особистого майна і транспорту. Тоді б може стало зрозуміло хто є хто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus