USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати перекваліфікувалися в садоводів

26 Липня 2010 12:39
Першим урожаєм радує сад депутата сільради, колишнього водія «Павлівського пивоварного заводу» Миколу Рибицького із села Переславичі Іваничівського району.

Про це пише «Волинь-нова».

Два роки тому колишній водій ВАТ «Павлівський пивоварний завод», позичивши гроші у родичів, на своєму земельному паї в 1,7 гектара висадив 3 600 щеп яблуні «Ранет Симиренка» та «Айдаред».
Привезені з Чернігівщини молоді деревця добре прижилися на новому місці. Для їх поливу садівник використовує систему крапельного зрошення.

Відроджуючи за новою технологією перспективну галузь, аматор, депутат місцевої сільської ради Микола Рибицький розширює своє виробництво. У сусідньому селі Завидові він узяв в оренду 10,7 гектара землі, де хоче розбити сад.

А в Грибовиці фермер, депутат районної ради Анатолій Микитюк теж організував власну справу. Торік він виграв обласний конкурс і створив кооператив «Симфонія» з реалізації ягід та овочів. Значну частину вартості техніки йому відшкодувала держава. У намірах фермера — мати морозильне, сушильне та пакувальне обладнання.

На маточній ділянці у 80 соток вирощують і полуницю сорту «Зента-Зенгана», придатну для транспортування, яка теж порадувала першим урожаєм. Вдалася і смородина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus