USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати перевірили луцький зоопарк. Звірі ситі й доглянуті

24 Березня 2010 09:02
Під час перевірки виявилося, що до працівників Рівненського зоопарку ніхто за приспанням левиці не звертався.
Як розповів депутатам, ветеринарам, санітарним лікарям директор луцького зоопарку Володимир Гончаров, до сусіднього зоопарку не зверталися через високі розцінки за послуги. Мовляв, усипляння левиці обійшлося би Луцькому зоопарку в кілька тисяч гривень. В цю суму входила оренда обладнання для присипання тварини, доїзди спеціалістів.
Депутат Луцькради Сергій Григоренко зауважив, що подібна рушниця для усипляння тварин є в луцьких гицелів із «Луцькспецкомунтрансу». Проте усипляння левиці гицелями сприйнялося би негативно громадськістю. Особливо, якщо би про це «пронюхали» журналісти. Тому левицю, аби дістатися до новонародженого левеняти, просто перегнали в іншу клітку до лева.
Під час перевірки трупів померлих тварин депутати не побачили. Про смерть тварин представники комісії дізналися із слів ветеринарного лікаря зоопарку Івана Касянчука та директора зоопарку.
За їхніми словами, левенятко померло через перелом грудної клітки і ребер, удушення. Труп утилізовано в ямі Бекерра в селі Боголюби. Директор зоопарку, за словами Сергія Григоренка, сподівається, що левиця за місяців 4-5 місяців знову стане мамою. А також пояснює, що в тварин часто бувають випадки удушення власного першого потомства через необережність. Мовляв, ведмедиця Маша також спричинила смерть першого приплоду.
Під час перевірки депутати побачили, що тварини знаходяться в хорошому стані. Обранці громади «познайомилися» із поні, ланню, бізоном, левами, вовками та іншими тваринами. У підсумку, вони рекомендували директору зоопарку продовжити будівництво ведмежого містечка, спланувати розширення приміщення для вовків хоча би в наступному році. Також порадили використовувати досвід інших зоологічних закладів України, при нагоді залучати гранти від європейський екологічних організацій.
Цьогоріч у Луцькому зоопарку планують діяти за принципом: «каждой тваре – по паре». Підшуковують пару для верблюда та бізона - уже є попередні домовленості із зоопарками.
Обранець луцької громади Сергій Григоренко наполягає на тому, щоб адміністрація зоопарку звернулася із клопотання до Луцької міської ради з питанням підвищення вартості вхідного квитка. Наразі його вартість – 5 гривень. Таку суму депутат вважає мізерною. Тим паче, що міська рада оплачує працівникам зоопарку лише заробітну платню. Корми для тварин вони здобувають на підсобному господарстві у селі Промінь.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus