USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дільничні допомагатимуть жінкам писати заяви на чоловіків-дебоширів

9 Грудня 2009 17:23
Волинські дільничні міліціонери складатимуть позовні заяви для постраждалих через побутове насильство. Таку інформацію оприлюднив помічник міністра внутрішніх справ Антон Цісарук.
 
За статистикою, 25% убивств на Волині трапляються на побутовому ґрунті. Дільничним доводиться щодня мати справу з сімейними дебоширами.
 
«Жертви, які піддані побутовому насильству, в багатьох випадках отримують легкі травми. В такому разі їм відмовляють у порушенні кримінальної справи. Потерпілий може напряму звернутися до суду. Але це – додаткові витрати. Тому дільничні інспектори з часом будуть допомагати жертвам насильствам у складанні позовних заяв до суду», розповів Антон Цісарук.
 
На думку чиновника, більш дієвим покаранням для сімейних дебоширів будуть не штрафи, а виправні роботи. «Штрафи за порушників-чоловіків часто сплачують їхні дружини. А от громадські роботи, як вияв суспільного осуду, і вирахування 10-20 відсотків від заробленого, можливо дали б кращий результат».
 
Окрім юридичної допомоги, дільничні, можливо, з часом надаватимуть і психолого-консультаційну поміч. У рамках «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні» ПРООН міліціонерів вчитимуть як тактовно спілкуватися з жертвами сімейного насильства та надавати їм інформацію про спеціалізовані організації.
 
«Плануємо вчити дільничних інспекторів щоб вони змогли консультувати жертв домашнього насильства куди вони можуть звернутися за допомогою, як їм діяти у тій чи іншій ситуації», розповіла експерт з питань запобігання насильства ПРООН в Україні Світлана Павлиш.
 
Довідково:
 
За даними ООН, найбільше в сім’ї страждають не через побої, а від психологічного насильства. Жертвами можуть бути особи обох статей. Психологічний тиск важко кваліфікувати як прояв насильницьких дій. Сварки на тему «мала зарплата», «неспроможність прогодувати сім’ю», «втрата роботи» та постійні «пиляння» жінкою чоловіка – прояв психологічного насильства у сім’ї.
 
За даними ООН кожна третя жінка та кожен шостий чоловік у світі страждає від насильства. 30-50 % українських жінок, які потрапляють до лікарень – жертви побутового насильства.
 
За неофіційними даними, з повідомленням про факт насильства у сім’ї жінки до міліції звертаються тільки після тридцять п’ятого побиття чи знущання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 22:53
громадські роботи, це, звісно, річ добра. але це ще більше може розгнівати чоловіка-дебошира і закінчитися ой якими наслідками для жінки. не варто взагалі з такими мерзотниками жити!
seal Показати IP 10 Грудня 2009 10:07
А я взагалі не розумію, як на жінку можна підняти руку?! Це ж неповага не тільки до неї, але, насамперед, і до себе? Всі конфліктні ситуації можна і потрібно вирішувати мирним шляхом. А якщо вже справа доходить до рукоприкладства (і не важливо з чиєї сторони, адже буває й таке, що жінки своїх чоловіків теж не жалують), то про яку сім'ю можна говорити . У цьму цілком погоджуюсь з Юкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus