USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Дівчина з Волині - у рейтингу найколоритніших бійців АТО

15 Лютого 2015 19:00
Нарівні з чоловіками на сході країні беруть участь в антитерористичній операції і жінки. Одна з них – Марійка Годунок із села Вербка Володимир-Волинського району. Згідно з версією «Еспресо. TV» Марійка потрапила у рейтинг ТОП-6 «найколоритніших» бійців, які захищають Україну у зоні АТО, - повідомляє «Вісник+К».

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Донеччині Марійка застудилася і захворіла пневмонією, лікувалася у Луцькомувійськовому госпіталі. Про це йшлося у матеріалі 22-РІЧНА ВОЛИНЯНКА - БОЄЦЬ АТО.

Молоді, відважні, незламні. Власним життям готові боронити мир і спокій в Україні. Такі різні долі, але об’єднані в одну фронтову долю бійців АТО. Те, що вона у ТОПі, для самої Марійки – велика несподіванка. Адже вважає, що нічим особливим не вирізняється. Хіба що у будь-якій ситуації не втрачає почуття гумору та оптимізму.

МАРІЙКА ГОДУНОК – ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ ЗА КОНТРАКТОМ

Воювати ж поїхала, бо отримала наказ. Чесно зізнається, що в армію потрапила випадково – навчалася заочно у Тернопільському економічному університеті на платній формі. Шукала роботу – і знайшла у 51-й ОМБ. Після закінчення «учебки» стала зв’язківцем. Служба сподобалась. Та так, що після першого контракту у квітні 2014 року підписалася на другий. У той час схід країни ще не палав, але Крим уже було анексовано, і вийшов наказ про часткову мобілізацію.

– У квітні навіть не уявляла, що буде так серйозно, – пригадує Марійка. – Думали, ну, виїдемо на місяць на навчання на полігон. Звідти ж попали на схід. Мовляв, постоїте до президентських виборів і додому поїдете. Якби нам хтось сказав, що буде потім, не повірила б. Коли під Волновахою хлопців постріляли, зрозуміли, що не казка почалася. Треба брати себе в руки, налаштовуватись на виживання.

А виживати там, на чужині, було важко. Ніби одна країна, а клімат зовсім інший, навіть комахи не такі, каже Марійка. Незначний поріз на пальці, і той довго заживає.

– Спочатку були у палатках. Але почалися обстріли «Градами», тож довелося рити окопи і жити там, – згадує військові будні дівчина. – Було не те, що страшно, а дуже страшно. Цей стан навіть важко передати. Рятувалися тільки молитвою. А потім так звикли, що коли не стріляли, то казали, що щось дивне відбувається.

На війні, каже, до всього звикаєш: і до відсутності елементарних побутових умов, і навіть до того, що постійно на собі доводиться носити бронежилет вагою 12 кілограмів з «розгрузкою» і автоматом. Не можна звикнути лишень до одного – смерті товаришів.

– Коли загинув командир нашого відділення зв’язку майор Віктор Хмелецький, для нас це був шок. Довго не могли повірити у те, що його немає. Поїхав налагоджувати зв’язок, коли ми вкотре переїжджали, і потрапив під обстріл. Осколок якось «обійшов» бронежилет. Віктор Хмелецький був дуже доброю людиною, підтримував нас, оптиміст страшенний. Завжди казав: «Усе буде добре». Без нього просто неймовірно тяжко.

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

НА ФРОНТІ


Свій день народження на фронті Марія не забуде до кінця життя.

– 18 червня мені було 22 роки. Саме переїжджали з Новоукраїнки. Мені полковник знайшов і подарував трикольорового кота на удачу. Але особливо вразив розкішний букет троянд. Навіть не знаю, де хлопці його знайшли. І торт. Було дуже приємно. Для нас уже було свято, коли день прожив, а тут ще стільки позитивних емоцій!

Сьогодні Марійка далі проходить службу у Володимирі-Волинському. Її уже перевели у 14-ту бригаду. Дуже переживала за свого брата Сергія, який декілька місяців був на сході. Коли хлопець, якому тільки 19 років, дізнався, що сестра у Донецькій області, то пішов і добровільно підписав контракт. Чим також додав чимало сивини у коси матері. Цими днями Сергій приїхав у відпустку.

– Коли дзвонила, навіть не говорила батькам, де я, – каже Марійка. – Але ж є сусіди, які сказали, що ми там, на сході. Як приїхала у серпні і побачила маму, серце краялося – так вона за цей час змарніла. Мама казала, що вперше спала спокійно, лише коли зрозуміла, що я – у сусідній кімнаті. Тато ж казав: «Ти тільки приїдеш, зразу ж звільняєшся, хай чоловіки воюють». Але то він так бурчав. Сам також працює у нашій військовій частині. Так що у нас сім’я військових.

ЗАМІЖ ЮНА КРАСУНЯ ПОКИ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ

– Навіть на війні судженого не знайшлося. Значить, ще не пора, – мудро розмірковує дівчина. – Особливо у наш час нестабільності. Хай уже буде мир, тоді й про особисте життя подумаю.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus