USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дощ і відсутність алкоголю не завадили «Володимиру-2010». ФОТО

27 Липня 2010 14:54
На вихідних, 23-25 липня древній Володимир-Волинський відсвяткував свій День народження – традиційно в рамках святкувань лунали пісні музичного фестивалю «Володимир-2010».

Нинішнього року організатори дещо збагатили та змінили програму фесту. Найсуттєвішою відмінністю стала відсутність у самому парку та поблизу головної сцени торгових наметів, де раніше продавали спиртні напої. Замість них продавали учасникам фесту кольорові ліхтарики, цукрову вату, поп-корн та інші дитячі солодощі.

Більшість людей зібралися вже у суботній вечір, незважаючи на раптовий сильний дощ. Однак злива не завадила охочим послухати музику і порозважатися.

Хто хотів - міг розважатися в інший спосіб. Наприклад, продемонструвати свою силу. Можна було щосили по жбурляти м’ячем у ціль та отримати за влучання приз, пострибати на батуті або ж покататися на атракціонах.

До фестивалю оновлений парк «Слов’янський» огородили квітниками, всюди розставили тимчасові смітники.

У фесті сучасної української пісні «Володимир-2010» цього року майже у всіх категоріях перше місце зайняли одночасно по двоє виконавців.

Як зазначили журі конкурсу причина - у свіжому ковтку прохолодної погоди. Так, переможницею молодшої групи стала Софія Теряцька. У двох середніх групах виграли Василь Палюк, Катерина Качановська, Марія Калашнюк та Дрізд Анжеліка.

Серед старшої вікової групи лауреатами першої премії є Юлія Гриб та Олеся Франчук. У номінації «Ансамблі» переміг дует Марії Калашнюк та Альони Слободинюк.

Голова журі, народний артист України Мар’ян Шуневич зазначив, що помилка конкурсантів, які програли - у підборі пісні.

«Якщо українська пісня звучить у сучасній обробці, то вона є українська сучасна. Але якщо її співають акапельно, то це вже українська народна. Я би порадив звернути увагу на те, що у нас конкурс української сучасної пісні», - каже Шуневич.

Головна прикраса фестивалю - театралізоване дійство «Володимирський узвіз» - зібрала людей різного віку.

На початку, як завжди, тривала виставка декоративних виробів володимирських шкіл та садочків.

Різноманітний вибір вишитих рушників приваблювала патріотів. За один рушник продавці просили в середньому 150 гривень. Можна було зробити спецзамовлення.

Народний майстер України Василь Казновецький оригінально рекламував свої вироби – міняв час від часу свої брилі, чим і привертав місцеву публіку.

Новинкою цього року був ярмарок народних майстрів. Приїхавши аж із Чернівецької області, вони не вторгували багато. Мовляв, усе ці китайські підробки перебили, бо причина уся в собівартості. Китайське – дешевше.

Хтось допомагав розібратися в іграшках власного виробництва,комусь був до вподоби тілесний контакт - допомагали приміряти віночки.

Найбільше володимирян – біля бочок з медом. За півлітри медовухи треба було віддати 30 гривень. А от за літру меду просили 120 гривень.

Якщо хотілося зафіксувати свою красу на картині, треба було викласти 70 гривень. За годину портрет готовий. Якщо хочеться посміятися із самого себе - треба було лише 20 гривень. Всі ваші недоліки висміють із допомогою просто олівця.

Найголовніше – сцена. На ній - артисти Волинської обласної філармонії, творчі колективи університету «Львівська політехніка».

Щеодна новинка - ретро-дискотека. Посеред ночі біля культурно-мистецького центру імені Тараса Шевченка - Володимир-Волинський військовий оркестр.

На головній сцені під завершення свята оргкомітет подарував городянам виступи хед-лайнерів фестивалю - гуртів «Dazzle Dreams» та «ТІК».

Завершив фестиваль святковий феєрверк.

Опісля відкриваються ширми свята – купи сміття по всьому парку. Іще півгодини молодь шукала згублені речі і в смітниках, і поза ними. У парку довго гуляти не дозволили. Як пояснили міліціонери – «чистка території».




























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
володимирянин Показати IP 27 Липня 2010 15:48
Володимир відсвяткував трохи більше ніж 22 день народження. Автори помилилися на приблизно на 1000 років.
Александр Показати IP 27 Липня 2010 19:08
Чому "торгівельний ряд" - на фото - а не "торгОвельний" ? "«Якщо українська пісня звучить у сучасній обробці, то вона є українська сучасна. Але якщо її співають акапельно, то це вже українська народна..." - НАДГЕНІАЛЬНО !!!! Додав дурну клявішу - самограйку - вже сучасна !
vldmr Показати IP 28 Липня 2010 00:02
може ту 1000 років він не святкував?!
сусід Показати IP 28 Липня 2010 07:52
МОЛОДЦІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus