USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Духовна паства Волині отримала нових священиків. Фото

31 Травня 2010 13:30
У Волинській духовній семінарії Київського патріархату відбувся черговий випуск – 15 нових священиків невдовзі понесуть Боже слово в народ.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Із нагоди випуску архієпископ Михаїл очолив урочисту Божественну Літургію та подячний молебень у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Із владикою співслужили канцлер протоієрей Микола Цап, ректор семінарії протоієрей Ігор Швець, викладачі й випускники у священному стані та інші священнослужителі.

Після богослужіння провели урочисте зібрання у нижньому храмі собору, під час якого 15 випускників одержали дипломи. Також кожному із них вручено подарунок – Служебник і книгу Володимира Рожка «Православні святині історичної Волині».

Отець ректор звернувся до присутніх зі словом, у якому радо зазначив, що із стін духовної школи виходять люди, навчені високій духовності, любові до рідного краю. А також ті, котрі мають ґрунтовні знання не тільки богословського напряму, а й світського характеру.

На завершення урочистої частини виступив єпархіальний архієрей, який є і викладачем ВДС.

«Ви – нова духовна хвиля української спільноти. Ви – особливі. Однак, кому багато дається, з того більше й питається. Тому лише наполегливою і сумлінною працею на духовній ниві ви можете довести усім, що саме ви є тими, кого Господь обрав проповідувати Слово Боже», – наголосив архіпастир.

Також високопреосвященний зазначив, що Волинська духовна семінарія славиться тим, що дає високі знання та навчає глибоко думати. Прикладом цього є не тільки величезна кількість священнослужителів, а й семеро архієреїв, випускників цього духовного навчального закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кет Показати IP 31 Травня 2010 14:33
Які священники - як там благодаті немає?!!!
Олександр Показати IP 31 Травня 2010 14:54
По-перше випускники семынарії і священики - дві великі різниці. По-друге - дивись перший пост.
Роман Показати IP 31 Травня 2010 16:47
"...славиться тим, що дає високі знання та навчає глибоко думати." :)) замість того щоб навчити раціонально мислити.
Колючка Показати IP 31 Травня 2010 17:34
Світські особи в рясах - ще не священники, а душпастрирі КП - взагалі актори-любителі, прости мене, Господи!
Колючка Показати IP 31 Травня 2010 17:50
Світські особи в рясах - ще не священники, а душпастрирі КП - взагалі актори-любителі, прости мене, Господи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus