USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ерудит» святкував день народження посеред трав’яних скульптур. Фото

21 Червня 2010 17:03
Літня школа «Ерудит», яка постійно навчає вихованців у дитячому таборі «Ровесник», 21 червня відсвяткувала 20-річчя з дня створення.

Як розповів перший директор школи Вадим П’ятничко, «Ерудит» створили для того, аби працювати з обдарованими дітьми, розвивати їхні знання та збагачувати морально й духовно. За 20 років у таборі пройшли вишкіл у школі ерудитів кілька тисяч талановитих дітей.

Нинішній директор школи та табору Ігор Данильчук розповідає, що «Ровесник» працює в три зміни. Нинішнього літа прийме близько півтисячі учнів 5-10 класів луцьких шкіл. Літня школа працює лише для першої зміни учнів, яка почалася 12 червня. Вона приймає обдарованих дітей, переможців шкільних олімпіад, змагань та відмінників навчання.

Відпочинок обдарованих дітей на 90% оплачує управління освіти Луцької міськради. Решту - близько 175 гривень, оплачують батьки дитини. У вартість путівки, окрім навчання, входить п’ятиразове харчування, яке коштує близько 45 гривень на добу. Для дітей другої та третьої змін відпочинок повністю безкоштовний. Це переважно діти з соціально незахищений сімей.

До обіду діти по дві години займаються з профільних шкільних предметів, наприклад, географії, біології, математики, історії. Опісля – із предметів за інтересами.

За словами Данильчука, найпопулярнішими цього літа є психологія, астрономія, аеробіка, дизайн. Цікавляться учні також основами християнської етики та моралі.

До свята табір прикрасили та виставили експозицію творчих робіт учнів. На концерт прибули директори та викладачі луцьких шкіл, які працювали в «Ерудиті». Прибув і луцький міський голова Богдан Шиба з підлеглими чиновниками.

Мер побажав учням творчого неспокою, злету, а також зазначив, що спокійний за своє майбутнє з такими дітьми.

Начальник управління освіти Луцької міськради Анжела Масиник зазначила: хоча табір немає поблизу водойми для оздоровлення, він є чудовим місцем для відпочинку дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ерудит Показати IP 21 Червня 2010 21:31
Ім`я першого директора Володимир Андрійович П`ятничко. Виправте помилку.
ЛОХ Показати IP 22 Червня 2010 10:29
зачем так было обижать малоимущих родителей, сказав, что их дети не могут поехать в этот лагерь. В гимназии №4 мне сообщили, что путевка стоит не мение 200 рублей, а если за 2 дня денег не будет, то увы, дите, хоть и умное, будет сидеть дома. Есть, мол, дети, хоть и тупицы, но богатые и выгодные. Так зачем было ребенку говорить, что если победит - то поедит в Ерудит? зачем такое издевательство?
шок Показати IP 22 Червня 2010 10:31
шок, виявляється, ерудит таки існує, тобто працює? А моїй малій сказали, що це фантазії... вона так нікуди і не поїхала, хоча і має кілька дипломів за перші обласні місця. видно, не в навчанні, а в грошах справа?...
яяяяяя Показати IP 30 Червня 2010 18:38
ерудит супер я б хотіла там остатися на все літо хоч там і немає не якого водойма там дуже класно! я у сім бааю там побувати ви не пошкудуєте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus