USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кварцяному на день народження подарували слона

24 Липня 2015 22:00
Головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний, 19 липня відзначив свій день народження.

Новий капітан "Волині" Сергій Політило в ексклюзивному інтерв’ю "Футбол 24" розповів про подарунок команди Кварцяному на день народження, завдання "Волині" на цей сезон та про останні новини у стані лучан перед зустріччю із "Шахтарем".

Нагадаємо, 23 липня у Луцьку стартував футбольний сезон. На стадіоні «Авангард» із рахунком 1:4 завершився поєдинок луцької «Волині» зі срібним призером минулого чемпіонату донецьким «Шахтарем». Ще до початку ультраси обох команд пліч-о-пліч пройшли вулицями міста, а під час гри влаштували видовищне піротехнічне шоу.

МАТЧ «ВОЛИНЬ» - «ШАХТАР» ЗНЯЛИ З ВИСОТИ ПТАШИНОГО ПОЛЬОТУ. ВІДЕО



Новий капітан "Волині" Сергій Політило

- Що команда подарувала Віталію Кварцяному на день народження?

- Хтось сказав, що тренер збирає статуетки слонів, тому вирішили подарувати слона. Ми якраз повертались із Полтави автобусом, і рівно в дванадцятій годині ночі його привітали. Наскільки я зрозумів, Віталій Кварцяний не дуже сприймає різні свята, а постійно думає про роботу, тому що по природі максималіст. Тому чогось веселого в автобусі не було, особливу музику не вмикали. Тренер каже, що в році вихідний тільки один – 31 грудня.

- Ти став капітаном "Волині", хоча в команді багато старших футболістів або тих, хто вже давно в команді. Як це відбулось?

- Проплатив потрібним людям! Якщо серйозно, то це і для мене стало несподіванкою. Я здивувався, але відмовитись не зміг. Ще на зборах мені дали капітанську пов’язку, це було рішення Віталія Кварцяного. Я думав, що потім команда вибере капітана, але виборів не було.

- За "Волинь" дебютував Сергій Кравченко. Граючи з ним у центрі поля, одразу відчув його досвід та рівень?

- Звичайно. Це один із найдосвідченіших футболістів України, який вміє дуже багато на полі. Пас, удар, розуміння футболу – він виділяється цими якостями. Ми нещодавно в "Дніпрі" разом грали, тому впевнений, що будемо прогресувати і швидко відчуємо один одного. У "Волині" зараз багато футболістів, які були в "Дніпрі": Кравченко, Польовий, Насонов, Кобахідзе і я - це дає можливість швидше знаходити спільну мову на полі. Якщо нам ще кілька футболістів із "Дніпра" віддадуть, то взагалі буде прекрасно – зможемо боротися за Лігу Європи. Навіть не боротися, а потрапити туди.

- Але можуть і забрати Кобахідзе. Він ще з "Волинню"?

- Так. Але він може повернутись до "Дніпра" в будь-який момент. Хочеться, щоб він залишився в "Волині", тому що для нас це лідер атаки і гравець, який найчастіше загострює гру попереду. Зрозуміло, що кожен футболіст мріє грати в топ-клубі, і Кобахідзе своєю грою довів, що заслуговує виступати в "Дніпрі". Думаю, він не тільки може збільшити резерв, а реально готовий підсилити команду Мирона Маркевича.

- Твій контракт також належить "Дніпру", чи йшла розмова про повернення до Дніпропетровська?

- Таких розмов не було. Мій контракт ще триває рік, і поки що я в "Волині". Мені потрібно якісно грати тут і думати про завдання "Волині". Я родом із Нововолинська, і мені завжди хотілось вдома пограти. Зараз у мене є можливість виступати в Луцьку, частіше бачити своїх батьків, тому у всьому є свої переваги. Але якщо я буду потрібен, то із задоволенням повернусь до "Дніпра".

- Ти здивувався, що Бікфалві обрав Китай для продовження кар’єри?

- Чесно кажучи, так. Ерік – футболіст дуже високого рівня, і я думав, що він залишиться в українському гранді. Мабуть, Китай він вибрав через серйозні фінансові умови, тому що за потенціалом міг грати в найкращих чемпіонатах Європи.

- Бікфалві вже у іншій команді, Бабатунде і Матей не повертаються до Луцька. Це тріо було основним в атаці "Волині" в минулому сезоні. Зараз відчуваєте, що такої солідності вже немає в атаці?

- Так і є. В минулому сезоні у нас був дуже хороший склад, і не вистачило стабільності в певних моментах, щоб потрапити до Ліги Європи. Було видно, що заборгованість по зарплаті на певних футболістів серйозно впливала, і вони не могли себе налаштовувати як потрібно на кожен матч.

- А яка зараз ситуація із фінансами, чи правда, що перед командою погасили борги?

- Так, вже виплачують кошти, і це видно по настрою в команді. Поступово все нормалізовується, і ця тенденція дуже радує.

- Зараз перед командою поставили ціль потрапити до єврокубків?

- Тренер сказав, що розмовляв із інвесторами, і вони хочуть потрапити туди. Але таку ціль ставить перед собою команда і кожен футболіст. Ми хочемо там грати.

Дмитро ПОВОРОЗНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 22:30
какие еврокубки?дворовая команда была, дворовая и осталась

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus