USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фестиваль «Кордон 835» знову буде на Волині

16 Березня 2010 11:04
Учора в Нововолинську відбулась перша у цьому році нарада з питань організації фестивалю «Кордон 835». Зустріч організував заступник голови Іваничівської районної ради Іван Громик.
Головні організатори фестивалю голова МГО «Академія Української Молоді», УКУ (Львів) Олена Яремко та голова Фундації духовної культури пограниччя (Люблін) отець Стефан Батрух проаналізували помилки минулорічного фестивалю «Кордон 835» і разом із представниками органів місцевого самоврядування та волинськими громадськими організаціями у Нововолинську визначали основні напрямки подальшої роботи з організації фесту.
Відомо, що наступний «Кордон» відбуватиметься 21-22 серпня, та схема маршруту Кречів-Нововолинськ-Крилів може змінитися. Сьогодні ведеться мова про скорочення дороги біля села Кречів. Заступник голови Іваничівської районної ради Іван Громик максимально готовий до роботи: «Я радий нашій співпраці. І треба зробити хороше свято для людей».
Великою проблемою минулорічного «Кордону» був перетин польсько-українського кордону, адже багато людей не знали того, що окрім закордонного паспорту потрібно мати ще й візу. Та отець Стефан Батрух каже, що «на час проведення фестивалю можливий безвізовий режим. Все залежить від рішення міжурядової комісії.» Організатори писатимуть листи звернення до виконавчих органів України та Польщі, щоб добитися максимально легкого перетину кордону учасникам та відвідувачам «Кордону 835» цього року.
Довідково:
Фестиваль «Кордон» (координатори Олена Яремко (Україна) та Стефан Батрух (Польща). Перші транскордонні урочистості відбулися в 2004 році під назвою «Транскордонний діалог польської та української культур», другі – «Від залізної стіни до відкритості», треті – «Кордон, який об’єднує», четверті – «Європейський міст», п’яті – «Європейське партнерство». Кожного року заходи, крім спільної програми, мають ще й певну специфіку.
Заходи відбуваються безпосередньо біля лінії кордону. Місце проведення заходу – кордон – природно та невимушено сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого та приязного кордону між ЄС і Україною.  Європейські дні добросусідства на кордоні – святкування закінчення літа, волевиявлення про те, що ми хочемо бачити європейське майбутнє України та долучитися до будівництва мостів, а не залізних мурів між народами, які творять європейську спільноту.
Захід має значення символу поєднання та братерства, служить розвитку українсько-польської співпраці та євроінтеграції, особливо важливих у прикордонному регіоні в рамках розширення Шенгенської зони та у контексті приготувань до Євро 2012.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пацан Показати IP 16 Березня 2010 14:44
До дупи таке добросусідство. Наші не могли завітати до Польщі без візи, а поляки не могли купити горілки й цигарок - бо не знали де ближче...
Наташа Показати IP 14 Червня 2010 16:39
Цього року треба буде брати тільки паспорт з собою????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus