USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Футболісти «Волині» сидять без зарплати. Прокурор каже, хай пошукають

14 Жовтня 2010 17:30
Прокуратура Волинської області відкидає заяви головного тренера ФК «Волинь» Віталія Кварцяного про тиск на клуб з боку правоохоронних органів, що спричинив затримку у виплаті зарплати футболістам.
Про це 14 жовтня під час брифінгу повідомив прокурор Волинськоъ області Андрій Гіль.
За словами Гіля, головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний нарікає, що через втручання прокуратури протягом трьох місяців затримується виплата заробітної плати футболістам клубу.
«Прокуратура області і зокрема я жодного впливу не маю на те, що футболісти ФК «Волинь» не отримують зарплату, як заявив головний тренер, протягом трьох місяців. А це дає нам підстави провести перевірку, оскільки футбольний клуб є така сама організація юридична, на яку поширюється трудове законодавство. І чому не отримують зарплату футболісти, я вам покажу на наступних прикладах», - заявив Гіль.
Прокурор розповів, що за 2009-2010 було порушено п’ять кримінальних справ, які об’єднані в одне провадження. З них дві направлені до суду.
За словами Гіля, «в справах через структури, які зареєстровані навколо команди «Волинь» і які мають стосунок до футбольного клубу, як кажуть, криються немалі кошти».
У кримінальній справі, яка порушена в цьому році за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і службового підроблення, фігурує директор товариства «Конкріт». Підприємство під наглядом прокуратури через незаконні оборудки ще з 1992 року.
«В 2008 році він (директор «Конкріт» - «ВН») підробив податкову звітність і не відобразив її. Отримані кошти на суму кредиту - 72,7 мільйона гривень», - зазначив Гіль.
«Порушена кримінальна справа в 2010 році, де встановлено слідством, що в січні-червні 2009 року на рахунки цього ж «Конкріта» надходили кошти від різних підприємств на підставі укладених керівництвом товариства фіктивних угод, які знімалися з рахунку найманими працівниками підприємства готівкою. З призначенням – видача позик фізичним особам. І знято – 665 мільйонів гривень», - розповів Гіль.
Ця справа направлена до суду відносно керівників структури. За словами Гіля, в третій справі, яку пов’язують з клубом, фігурує керівництво підприємства «Феміда-Інтер», яке ухиляється від сплати податків більше як на три мільйони гривень.
Прокурор каже, що з ним пов’язане товариство «Оптіма», яке свого часу зняли з податкового обліку в Волинській області і перевели в Житомирську. Там його зареєстрували, таким чином «прикривши схему незаконного походження грошей в сумі 15,2 мільйона гривень шляхом їх конвертації».
«Так постає питання: коштів було достатньо для того, аби зарплату заплатити за три місяці? Я думаю, що було достатньо. Я звертаюся до футболістів клубу. Нехай вони через свій орган, який також можуть утворити, проведуть теж перевірку щодо того мали вони можливість отримувати зарплату чи ні», - прокоментував Гіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 14 Жовтня 2010 19:42
А кто стоит за этими махинациями???? Назовите имя успешного бизнесмена и кандидата на мерское кресло. Где пресслужба нашего финансового гения, почему молчит? Ау-у-у-у-у.
Ір Показати IP 14 Жовтня 2010 22:31
Все правильно Гіль талдичить!Там Столяр таке вичворяє!Ойойой!Аби не посадили!
Fantom Показати IP 15 Жовтня 2010 09:10
Автор з будуна ? стількт помилок в статті давно не бачив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus