USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Газова мрія» Клімчука може збутись

19 Липня 2010 20:58
В України є шанс зняти з газу клеймо «політичного товару», для цього лише треба встановити його реальну ціну, вважає голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Про це він заявив 19 липня під час апаратної наради у ВОДА.

«Може, це кощунственно буде казати, але збувається моя мрія давня, про яку я казав на Литві, на Азербайджані, на прес-конференціях, у виступах, статтях. Ми маємо шанс в Україні, щоб газ перестав бути політичним товаром. Ми вперше отримали цей шанс. І це буде тоді, коли ціна буде реальна. Висока, мала, низька, крива, коса, погана, недобра, але реальна», – висловився посадовець.

Клімчук розповів, що у Литві, де він тривалий час був послом, газ перестав бути політичним товаром ще у 90-му році.

«Жодного разу прем’єри Литви і Росії не балакали про ціну на газ. Це взагалі неможливо, щоб прем’єри двох країн говорили про ціну на газ. Це неможливо апріорі», – наголосив він.

Чиновник нагадав, що за вказівкою Президента Януковича уряд розробив і з п’ятниці, 16 липня впроваджує «систему захисту населення» від підвищення цін на газ.

«Уряд поставив задачу – за десять днів кожна людина повинна знати, що діє максимально спрощена система подачі довідок... Визначити поріг доходів і субсидіювання конкретної родини. Під цю систему потраплять близько 80% споживачів, а на Волині, мабуть, трошки ще й більше», – сказав губернатор.

«Ми з тобою будемо платити за самим високим тарифом. Будемо входити у ті 20%, які залишаються», – звернувся до заступнику голови облради Бориса Загреви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Політолог Показати IP 20 Липня 2010 01:21
Клімчуку нічого більне не залишається як піарити владу. І треба віддати йому належне - він це робить красиво ;) (не сваріться - я ж не сказав - ефективно)
Ivan Показати IP 20 Липня 2010 09:58
Боря Ляпотряп краще б ситуацією на Волині займався б мо більше толку було б...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus