USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гузь пророкує «нехороші речі» з вини регіоналів і міліції

6 Травня 2010 08:59
Співголова Волинського обласного Комітету порятунку нації і держави, голова обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь вважає, що Партія регіонів на Театральному майдані у Луцьку 1 травня провокувала конфлікт з прихильниками опозиції і каже, що подібне в подальшому може закінчитися сутичкою.

Про це заявив Ігор Гузь 5 травня на спільній прес-конференції співголів комітету.

Нагадаємо, що 1 травня на Театральному майдані Луцька відбувся мітинг опозиційних сил, у якому взяла участь лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Під час цього мітингу на цьому ж майдані проходив мітинг «на підтримку ініціатив Президента Віктора Януковича», який організувала Луцька міська організація Партії регіонів. Мітингуючих розділяв кордон міліціонерів .

«Якщо приїде Кириленко чи Тягнибок, і знову будуть такі провокації, я гарантую, що це рано чи пізно - і не тільки з нашої вини - але закінчиться нехорошими речами» - зауважив Гузь.

«Я навіть стримував окремих людей. Тому що люди реагують неадекватно. Люди прийшли послухати тих політиків, яким вони довіряють, і їм не дають цього права зробити, їх налаштовують на якісь протиріччя» - сказав Ігор Гузь і додав, що за можливі силові конфлікти «буде нести відповідальність Партія регіонів і міліція яка, очевидно, ними координується».

Ігор Гузь розповів, що під час мітингу 1 травня звертався до правоохоронців, які оточували автобус з гучномовцями мітингу регіоналів, аби ті виключили звук. «Підійшов офіційно: виключіть звук, ви налаштовуєте людей проти ситуації. Мітингуєте – мітингуйте, але що ж це таке - перекрикувати? …Наступного разу, якщо таке повториться, ми підемо з народними депутатами, до яких ви не маєте права застосовувати силу, і ми просто виключимо цей звук. …Гімн звучить державний а вони співають про Партію регіонів пісеньки – ну це вже святотацтво» - сказав Гузь.

Співголова Комітету, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів зауважив, що у випадку, коли дві політичні сили подають заявки про проведення мітингу в одному місці і в один час, міський голова має запропонувати тим, хто подав заявку пізніше, інше місце чи час для проведення мітингу. Або ж заборонити через суд комусь одному проводити мітинг.

«Перші подали опозиційні сили, він (міський голова Богдан Шиба«ВН») їм звісно не може відмовити, він задовільняє. Потім подають на те саме місце Партія регіонів. Дії мера згідно закону: він подає на них в суд і суд мав прийняти рішення про заборону партії регіонів проводити мітинг» - сказав Вітів.

Довідково:

30 квітня був створений Волинський обласний Комітет порятунку нації і держави. До нього увійшли лідери понад 30 політичних партій та громадських організацій Волині.
Комітет очолили чотири співголови: народні депутати Євген Кирильчук (БЮТ) та Володимир Карпук («Наша Україна»), голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів та голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрійчука М.П. Показати IP 6 Травня 2010 12:28
Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу Громадянина України Андрійчука М.П. Відкритий Лист Щановний В.Ф. Янукович закон України „Про боротьбу з корупцією” визначає корупційні діяння (ст. 1) та встановлює спеціальні обмеження щодо державних службовців. При прийнятті на певні посади державних службовців підлягає перевірці можливе скоєння раніше кандидатом на посаду діянь, що підпадають під визначення корупції, а також дотримання ним спеціальних обмежень, установлених щодо державних службовців (п. 5). Порядок проведення обов’язкової спеціальної перевірки відомостей, що подають кандидати на зайняття посад державних службовців, передбачає перевірку відомостей про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан кандидата на посаду щодо нього самого та членів його сім’ї. Правила про обсяг перевірки осіб, що приймаються на роботу, в тому числі і тих, що призначаються на посади державних службовців Президентом України, відповідно до ст. 6 Закону „Про державну таємницю” не можуть бути віднесені до державної таємниці. "Цивілізований світ давно не може уявити собі вступ людини на будь-яку державну посаду без попередньої перевірки відомостей про нього. Суспільство має право знати все про цю людину" В той же час у нас на Волині існує пагубна практика призначення на вищі державні посади осіб які умисно подають неправдиві дані про себе та свою родину з метою зайняття "високих посадових крісел". Останнім прикладом такого кадрового "оновлення" є призначення першим заступником голови Волинської державної адміністрації Башкаленка Олександра Костянтиновича. Вищезазначений пан продемонстрував нам Волинянам та нашим дітям яскравий приклад того як можна без жодного дня роботи в державних установах без вищої освіти (адже закінчив військове училище яке в даному випадку прирівнюється до середньої-спеціальної освіти), без знання державної мови можна займати високі державні посади. Прикро та пан Башкаленко тримає за дурнів не лише нас Волинян але і вас Президента. Подивіться будь ласка його анкетні дані які він подавав вам при затверджені на посаду (зокрема на сайті ОДА): - виявляється (1991-1992 рр). він служив заступником командира дивізіону Збройних Сил Радянського Союзу!!! До цієї пори вищезазначеним паном не опубліковано декларацію про доходи. (напевно з метою приховування майна в інших державах та уникнення питань яким чином за короткий термін він міг заробити кошти). Нікого не цікавить, що вищезазначений пан крім високої державної посади обіймає ще й посаду голови партійної організації розпоряджаючись коштами партійної організації, що грубо суперечить його теперішньому статусу державного службовця. Нікого не цікавить минуле вищезазначеного пана. Шановний В.Ф. Янукович з таким ставленням до кадрових призначень в нас не буде стабільності та добробуту вже сьогодні. З повагою та надією на виправлення кадрових помилок Андрійчук М.П.
Андрійчуку М.П. Показати IP 6 Травня 2010 19:47
Дурню, почитай повністю Закони України "Про державну службу в Україні", "Про боротьбу з корупцією" та Кодекс Законів про Працю!!! Тоді будеш більше обізнаніший і будеш знати, що військове училище є вищим навчальним закладом.
VSC Показати IP 7 Травня 2010 10:33
Без всяких симпатий к бывшему рекитеру, могу утверждать, что военное училище в Союзе приравнивалось к ВУЗу, и выпускник военного училища получал гражданскую инженерную специальность. Пан Андрийчук, тщательнее надо, тщательнее.
ги ги ги Показати IP 7 Травня 2010 22:13
Підтримаю Андрійчука в 1992 р СССР не було!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus