USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Яблуко розбрату 2009» поділили 26 підприємців, - РЕЙТИНГ РОКУ ВІД «ВН»

29 Грудня 2009 08:49
Декілька десятків метрів з бруківкою і контейнерами стали «каменем спотикання» для 25 підприємців та ПФ «Скорпіон-сервіс» на чолі з бізнесменом Василем Токарським.
Спір підприємців зі «Скорпіоном» за торгово-пішохідний ряд між «Варшавкою» і ТЦ «ЮВАНТ» був винесений на широкий загал  і за підсумками голосування читачів та експертів проекту «Рейтинг року» за версією «ВН» став головним «Яблуком розбрату 2009».
Власник ТЦ «Ювант» прагне розширити центр. Підприємці, що торгують поряд, - проти. А у Токарського кажуть, що термін дії договорів про оренду торгових місць скінчився. Суди, публікації в ЗМІ, протести, мітинги, силові протистояння. Адже йдеться далеко не про кілька десятків метрів поганенької землі...

Уповноважений з захисту прав підприємців у Волинській області Юрій Анцух зазначив, що такі спори – це «дуже знакове явище». «Воно стосується не лише Луцька, це явище відбувається по всій Україні. Це є результатом роботи органів місцевого самоуправління на місцях» - вважає експерт. 
Анцух зазначає, що «якби раніше створювалися ринкові структури артельного типу, де збирається співтовариство підприємців, яке декларує наміри вести ринкову торгівлю на певні території, що влаштовують і владу, і населення, то в таких випадках варто будувати цивілізовані відносини саме з цим товариством. І облаштувати відносини саме таким чином, щоб ніхто не прийшов «до влади» одноосібно».
Нині, як зазначає експерт «людина, яка створила бізнес (Василь Токарський – «ВН»), хоче вкласти великий ресурс, аби облагородити місце навколо ТЦ «Ювант». З одної сторони це корисно для міста, а з іншої це вступає в протиріччя з інтересами інших підприємців, для яких торгівля основний спосіб доходу, що також не можливо ігнорувати. Це не просто взаємовідносини людей з одним власником. Це результат роботи органів місцевого самоуправління, здатності підприємців захищати власні інтереси».

«Якщо цей конфлікт не вирішиться на користь 25 підприємців, міська влада мусить запропонувати підприємцям якусь альтернативу».  
Про решту переможців рейтингу читайте на «ВН» сьогодні.
Довідково:
За торгово-пішохідний ряд біля «Ювантом» як «Яблуко розбрату 2009» проголосувало 62,85% відвідувачів сайту «ВН» та одинадцять з двадцяти трьох експертів.
До речі, друге місце в номінації посіла боротьба за луцький стадіон «Авангард». За неї проголосувало 28.57% читачів «ВН» та 8 експертів.
Експерти проекту «Рейтинг року 2009» за версією інтернет-видання «Волинські новини»:

Зиновій Жижара - журналіст ІА «Укрінформ»;
Олександр Пирожик - журналіст, директор департаменту інформаційної політики Луцької міської ради;
Ліна Остапчук -, в.о. голови Волинської округи Пласту
Юрій Кресак - голова правління Волинського відділення ВГО «Комітет виборців України»;
Олександр Стірко - голова ради Волинського регіонального фонду інвестицій та розвитку;
Валерій Пельц - громадський діяч, директор Ліги КВН «Волинь»;
Богдана Стельмах - журналіст, голова Волинського прес-клубу;
Олександр Самрук – прес-секретар Волинського обласного благодійного фонду «Переображення»;
Антон Сосновський - громадський діяч, підприємець;
Олег Чернецький – підприємець, благодійник;
Андрій Журавльов – ректор Луцького гуманітарного університету;
Сергій Єфименко - директор Волинської обласної філармонії;
Юрій Анцух - уповноважений з захисту прав підприємців у Волинській області;
Тарас Літковець – політолог;
Оксана Ярош - політолог;
Ольга Ляснюк - головний редактор журналу «Птаха»;
Ніна Пахом’юк - голова правління ГО «Волинські перспективи»;
Олег Бровін – підприємець;
Михайло Савчак – голова Волинської обласної організації Спілки журналістів України;
Ігор Алексєєв - голова Волинської обласної організації «Крок»;
Володимир Пащенко, директор департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міськради;
Сергій Бортніков – письменник;
Петро Верзун, громадський діяч, юрист, директор департаменту соціальної політики Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 29 Грудня 2009 10:01
Список "экспертов" повеселил. Интересно, а по какому принципу их подбирали?
Лучанин Показати IP 29 Грудня 2009 10:43
Дипломчик - капєц ))))))) Круто
OrestN Показати IP 29 Грудня 2009 21:34
В Ковелі корупційний скандал, що претендує на номінацію "Зловживання владою команди "Надії року Волинського краю"", а в інформаційному просторі Волині затишшя!!! Мовчать "Волинська правда", "Волинські новини", "Альтернатива", "СіД", не кажучи вже про "Перець по-ковельськи". Склільки ж треба було здерибанити грошей з підприємців, щоб заткнути рота "незалежним". Страшно стає подумати про суми коштів, які йшли в кишені Кошарукових "Ліхванчуків", бо лише в цьому випадку називаються десятки тисяч доларів. А скільки таких випадків пройшло через кошарукі руки міського голови, які підписували рішення? Сотні? Тисячі? Це ж мільйони доларів! Чи не тому так впевнений Кошарук, заявляючи "Ми Ковель нікому не віддамо!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus