USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Янко прозвітувала, що з гепатитом впоралися

4 Березня 2011 18:19
Спалах вірусного гепатиту А, що був зареєстрований у січні 2011 року в селі Туропин Турійського району на Волині, ліквідовано.
Про це повідомила головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, - інформує прес-служба облдержадміністрації.
Янко зазначила, що цього вдалося досягти завдяки зусиллям державної санітарно-епідеміологічної служби, закладів охорони здоров’я і органів місцевого самоврядування.
Тоді на вірусний гепатит А захворіло 13 осіб, зокрема дітей до 17 років – 10. Усього хвороба охопила три сім’ї.
Станом на 2 лютого, каже медик, після проведеного лікування з інфекційного відділення центральної районної лікарні виписані всі хворі.
Наталія Янко розповіла, що обласна та районна санепідстанції в період реєстрації захворювань в селі провели комплекс організаційних, профілактичних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів з локалізації вогнищ.
«Проведено 617 подвірних обходів, обстежено 534 особи, постійно проводилось медичне спостереження за контактними, лабораторне їх обстеження з метою раннього виявлення і госпіталізації хворих, - повідомила санітарний лікар. - Здійснювалась заключна дезінфекція камерним методом знезараження, профілактичне хлорування шахтних колодязів і надвірних вбиралень».
За словами медика, результати мікробіологічних і вірусологічних досліджень питної води від’ємні, тобто шлях передачі інфекції був контактно-побутовий.
«За епідпоказами проти вірусного гепатиту А прищеплено 53 особи, в тому числі 31 дитина», – розповіла лікар.
Вона додала, що з 4 лютого було припинене навчання в сільській школі, а з 21 лютого навчальний процес у школі відновлено.
Фахівцями обласної санепідслужби, за словами Янко, перевірили об’єкти з групи підвищеного епідемічного ризику. «Це – школа, дитячий дошкільний заклад, а також стан водопостачання і каналізування села, – каже вона. – За результатами перевірок видано 12 приписів. На керівників, що допустили порушення санітарного законодавства, накладено 5 штрафів».
Медик повідомила, що видано наказ управління охорони здоров’я і обласної СЕС про посилення заходів профілактики вірусного гепатиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus