USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Янукович і Ющенко потрібні одне одному, – Грицюк

3 Січня 2010 11:21
«Ціною закулісних переговорів з Януковичем Віктор Ющенко таки виторгував собі крісло прем’єра», - так прокоментував Анатолій Грицюк, голова Волинської обласної ради, заяву про взаємодію Віктора Ющенко та Віктора Януковича, опубліковану екс-керівником головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України Ярославом Козачком.
«Отже, союз Ющенка-Януковича, про існування якого останнім часом говорять усі політики, політологи, журналісти отримав своє документальне підтвердження. Він дійсно існує офіційно на папері й завірений підписами обох кандидатів у президенти, - каже Грицюк.
В існуванні такого документу немає  нічого дивного, адже за узгодженими діями команд Ющенка і Януковича у процесі виборчої кампанії вже давно спостерігає вся країна.
Визначальною  метою та ключовим об’єднуючим фактором такого альянсу двох колись непримиренних  ворогів є спільна боротьба проти Юлії Тимошенко, недопущення  її перемоги на президентських виборах та формування спільної влади після них.
Якщо  раніше подібні спільні  документи (Універсал  національної єдності чи Меморандум про  порозуміння) Ющенко і Янукович підписували  публічно, не ховаючись, то цього разу, аби  не дратувати свого  виборця, який категорично проти подібного альянсу, домовленості зафіксували підкилимово. Розрахунок був на те, що громадськість про них не дізнається. Але не так сталося, як гадалося.
Те, про що всі тільки здогадувалися, виявляється, записано чорним по білому: під нібито благовидним приводом «відновлення національного примирення» обидва Віктори зобов\'язалися одне перед одним уникати взаємної критики - ми її дійсно не чуємо, створити спільну коаліцію в парламенті після виборів, яка призначить Ющенка прем\'єр-міністром - ось звідки розмови про нового «справжнього українського главу уряду», а також залишити на своїх посадах найбільш відданих Президенту чиновників, серед яких чинні міністри, губернатори, працівники його Секретаріату, навіть главу СБУ – ось чому вони наввипередки зараз розпинаються у критиці Тимошенко, доводячи свою відданість.
Втім, українці прекрасно  знають ціну таким  домовленостям - жоден  підписаний документ між цими двома  особами ніколи остаточно не виконувався. Ющенко і Янукович самі це розуміють, але тваринний страх перед Тимошенко всеодно змусив піти їх на такий крок. Обидва Віктори дійшли висновку, що, без взаємної допомоги одному утриматися при владі, а іншому – її здобути, не вдасться.
У запалі «останнього, але рішучого бою» із Тимошенко нинішній гарант Конституції знову цинічно здає Україну Януковичу.  Янукович  у свою чергу в боротьбі проти Тимошенко не гребує послугами свого колишнього запеклого опонента. Власне, така позиція Ющенка є цілком логічним завершенням його президентства, оскільки до політичного об’єднання з Януковичем він уперто йшов протягом усієї каденції на посту глави держави.
Янукович  і Ющенко потрібні один одному й немає нічого поганого, що політики домовляються, але жодним чином цього не можна робити таємно, не можна воювати спільно проти уряду руйнуючи країну», - стверджує голова Волиньради.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
андреас Показати IP 3 Січня 2010 14:49
Співпрацю Януковича та Ющенка видно неозброєним оком.Цікаво буде подивитися на їхню поведінку після приходу до влади Ю.Тимошенко.Обидва скоріше всього будуть виїзджати за кордон.Тільки один в Росію,а другий напевно в США.Адже залишатися на Україні для обох буде не небезпечним.Кнримінальна відповідальність за ними "плаче".Партія Регіонів запросить керувати С.Тигіпка."Наша Україна" розвалиться, більшість приєднається до БЮТ.Тимошенко наведе порядок в країні в стилі Лукашенка та Путіна.Нічого страшного.Зато буде порядок.
дідо Показати IP 3 Січня 2010 15:07
БЮТОГОЛОВІ ВЗАГАЛІ СОВІСТЬ ВТРАТИЛИ.... БЛОХАСТА БАХИНЯ ЗБІЛЬШИЛА ІМПОРТ У ПЕРІОД СПАДУ ВИРОБНИЦТВА, ТИМ САМИМ ЗАВАЛИВШИ ₴... СВОЇМИ ІСТЕРИКАМИ НА ТВ РОЗВАЛИЛА БАНК НАДРА...ЗБІЛЬШИЛА ДЕРЖАВНІ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЧЕРЕ ДИБІЛЬНИЙ ГАЗОВИЙ КОНТРАКТ...ТЕПЕР МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ ЗАЛИШИЛИСЬ БЕЗ СУБВЕНЦІЙ, БІЗНЕС БЕЗ ПДВ, І НАВІТЬ ДЕЯКІ ПЕНСІОНЕРИ БЕЗ ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЇ, А МОЖЕ БЮТОГОЛОВІ ,ЯК БЛОХАСТА ВИПЛАЧУЄ ПЕНСІЇ ДІТЯМ ВІЙНИ ТА ДОПОМОГУ НА ДІТЕЙ ДО ТРЬОХ РОКІВ....ВОНА ВСЕ РОЗВАЛИЛА І НАГЛО ВИГРІБАЄ ОСТАННЄ БАБЛО НА СВІЙ ПІАР.....НЕДАРОМ БОГ ЇЇ ПОМІТИВ НОМЕРОМ 13...
evtam Показати IP 3 Січня 2010 15:54
Побильше би такои справидливои информации людям щоб люди знали хто е хто.
Юрій Показати IP 3 Січня 2010 16:04
Коби не було антитимошенківського чорного піару з боку Ющенка від перших днів його президентства, в Януковича з його антиукраїнською командою не було б жодних шансів перемогти на цих виборах. Але маємо те що маємо. І це при тому, що Янукович відверто сміється через ЗМІ з нездари-Ющенка, котрого він регулярно дурить і кидає
правдолюб Показати IP 3 Січня 2010 16:08
"жодним чином цього не можна робити таємно, не можна воювати спільно проти уряду руйнуючи країну», - стверджує голова Волиньради." а сам напевно забув як тимошенко і яник рік тому кааліцію плели?
Savur Показати IP 3 Січня 2010 16:12
цікаве прізвище у цього КАЗАЧКА, а може це не тільки прізвище. і навіть спадає на думку кому найбільш вигідне оприлюднення даної "достовірної інформації"
Savur Показати IP 3 Січня 2010 16:14
Анатолію Петровичу а що ви будете робити після перемоги Януковича? цікаво чи багато у вас лишиться "друзів".
ЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫЫ:) Показати IP 3 Січня 2010 21:12
Як маленькі діти! чесне слово! хоч хтось візьметься хоч раз із тих хто туди сунеться, у владу, за голову, і почне робити усе як належно, сумлінно та без всяких посміховищ?!
сашко Показати IP 4 Січня 2010 09:53
цікавий,змістовний і сенсаційний коментар.Хотів би також дізнатися думку Анатолія Петровича про перспективи України в світлі рішень світового екологічного форуму в Копенгагені,про аграрні контракти держави в звязку з ростом цін на зерно та наші шанси на ринку авіабудування.Дякую
DOV Показати IP 4 Січня 2010 13:37
Поки вони ділять шкуру невбитого ведмедя, ВОНА працює і це і є те, що потрібно українському народу
Григорій Показати IP 4 Січня 2010 15:12
Ви спитайте думку людей, їх уже довели до межі. Такого бардаку ще не було. Бездарі, і Тимошенко, і Грицюк
Схід Показати IP 4 Січня 2010 19:01
Про тваринний страх, пан Грицюк говорить,тому, що сам його відчуває перед "білою з косою".Добре, що він сам це визнає.На страсі побудований БЮТ, але не побудуєш державу.Сильного лідера поважають, бояться дурного.
NATA Показати IP 5 Січня 2010 19:00
Дуже влучно висловив свою думку автор! Хіба може бути президентом чоловік (чи то Ющенко, чи то Янукович), який тільки й уміє, що паплюжити й обливати брудом жінку! У рекламних роликах і публічних виступах два Віктори найчастіше наголошують не на своїх досягненнях, а видумують різні плітки про Тимошенко! Їм, звичайно, не зрозуміти, що цим вони принижують насамперед себе.
ТФК Показати IP 5 Січня 2010 19:58
Справа тут навіть не в Тимошенко, а в багатьох тисячах бандитів, котрих вона посадить на чиновницькі крісла, щоб розрахуватися за вкладені в свою передвиборчу компанію гроші. Подивіться, хто фінансує БЮТ у нашому місті. Чесні і достойні люди? Страшно навіть подумати, що буде, коли цей бруд стане керувати на місцях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus