USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Євросоюз допоможе грошима сорока волинським громадам

17 Лютого 2010 10:53
Нинішнього року 40 волинських громад зможуть реалізувати проекти, спрямовані на покращення соціальної сфери життя у селах.
Ініціативи громад фінансуватиме Європейський Союз на 50 %. Ще 45 % грошей надійде з місцевих бюджетів. І близько 5 % виділить сама громада. Остаточно затвердять обов’язок співфінансувати проекти громади на сесії Волиньради, 19 лютого.
Пріоритетними сферами для громадських ініціатив є охорона здоров’я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів), енергетика (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії), навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів), комунальне водопостачання, комунальний транспорт (подолання ізольованості в сільській місцевості).
Під час засідання обласної координаційної ради проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» голова Волинської ОДА Микола Романюк зазначив: «Волинська область посідає друге місце в Україні за якістю та кількість втілених у життя проектів місцевих громад».
Найактивнішими минулоріч виявилися громади села Копитів та Кисилин Локачинського району, Забродівської сільської ради Ратніського району. Вони доклали найбільше зусиль, аби реалізувати мікропроекти у селах.
Губернатор додав: якщо недавно лише кілька громад були зацікавлені в покращенні таким чином соціальної сфери на селі, то тепер «ми маємо із кого вибирати».
У 2009 році на проекти місцевих громад Волині ЄС та обласна влада витратили 7 мільйонів гривень, з них профінансовано – 4, 6 мільйонів гривень.
Зокрема, за рахунок коштів облбюджету – 1, 1 мільйони гривень, хоча передбачалося 1, 7 мільйони гривень, за кошти ЄС та програми розвитку ООН – 2, 1 мільйони гривень, населення – 0, 3 мільйонів гривень, сільських рад – 0, 3 мільйонів гривень, сільських рад – 0, 3 мільйонів гривень та коштів рай держбюджетів – 0, 8 мільйонів гривень.
Роботи у повному обсязі виконані у Ратнівському, Любешівському, Локачинському, Іваничівському, Володимир-Волинському, Ковельському, Турійському, Шацькому районах.
У деяких селах цих районів добудували фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторій, відремонтовані школи (замінені вікна, дахи, двері), відремонтовані будинки культури, дитячі навчальні заклади. А, приміром, у Володимир-Волинському районі, у селі Бубнів здійснено прокладання водогону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus