USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Історія волинського Героя, який рік живе з осколками в тілі

11 Грудня 2015 17:00
Уже рік після поранення волинський боєць батальйону «Колос» 51-ої бригади 32-річний Андрій Хілінський живе з осколками в тілі. Волинянин чекає виклику з Німеччини, щоб там долікуватися. Про це інформує Громадське радіо.

Чоловік пригадує, що його мобілізували до лав Збройних Сил України 8 квітня 2014 року.

«Тиждень ми були у Володимирі. В казармах. Потім на три тижні поїхали на Рівненський полігон. А звідти 9 травня вирушили на схід. Були, виходить, під Донецьком, біля Курахове. Потім вже на під’їздах до Мар'янки блокпост стояв. При штурмі Мар'янки були», — каже Андрій.

Серйозне поранення чоловік отримав під час взяття Савур-Могили вкінці липня2014-го року:

«Міномет. Міна розірвалась десь біля двох метрів від мене», — говорить боєць.

У результаті Андрій Хілінський пошкодив ногу, руку, ребра, шию і голову.

«По госпіталях трохи поїздив. Частину осколків вийняли ще на полі бою, а частину вийняли в Дніпропетровську, а частинка залишилася зі мною», — говорить він.

Андрій не приховує, що хотів би повернутися на схід. Бо він, як і інші бійці батальйону «Колос», відзначилися активністю в багатьох боях. Але поки що йому це не під силу:

«Я комісований зі Збройних сил, бо в мене не згинається нормально нога. І відповідно максимально, що я можу, це десь у військкоматі або в бригаді якійсь папірці перекладати. Бо бігати поки що ще ні».

Осколки з тіла могли витягнути ще раніше, а тепер це зробити дуже складно:

«Чи буде операція, цього не знаю. Ну, скажімо так, як мене оглядав минулого року головний травматолог Міністерства оборони підполковник Савка, якщо не помиляюсь, то його слова були такі, що в Луцькому госпіталі все це без проблем могли б вийняти. На той час. А потім вже виходить, осколки пішли вглиб. Вони біля нервів. І зараз робити щось дуже важко», — розповідає Андрій.

Українські лікарі, каже боєць, бояться робити операцію, аби не було гірше:

«В Києві теж не брались виймати осколки. Найбільш проблемні в мене нога і шия. Ну, кажуть, не будемо виймати, не беремось, тому що біди більшої можемо наробити. Піднімалось питання неодноразово поїздки за кордон. Але в силу певних обставин кожного разу щось цим поїздкам заважало».

І поки надії на те, що Андрій Хілінський поїде в Німеччину на лікування мало, він намагається не здаватися:

«Останній раз питав десь місяців два назад, на якій стадії це все. Ну німці ніби мають якісь виклики зробити. Але вони вже роблять півроку. Тобто я вже не особливо вірю, що щось буде. Я думаю, що швидше за все сам розходжусь. Тому що на сьогоднішній день відносно з тим, яким я був рік назад, то зараз я вже бігаю. Ну дай Бог, може якийсь рік і ще буде легше», — каже Андрій.

Як і багатьох людей, війна вирвала його з мирного життя:

«До війни багато чим займався. І в банках працював. І на «водоканалі» працював, в будинку культури працював. Після повернення був певний період, що було важко вклинитись назад в мирне життя».

Андрій Хілінський зумів адаптуватися. І тепер він новообраний депутат Володимир-Волинської міської ради. Також не так давно одружився. Однак питання щодо повного лікування залишається відкритим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus