USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Із 2,5 тисячі інвалідів пільгову «Славуту» отримали п’ятеро

23 Лютого 2010 15:53
Сьогодні в обласній державній адміністрації заступник голови Святослав Кравчук підбив підсумки роботи органів праці та соціального захисту в 2009 році та окреслив їх завдання на 2010 рік.
Зазначалося, що значне місце у роботі головного управління, місцевих органів праці у 2009 році відводилось контролю за дотриманням мінімальних гарантій в оплаті праці та погашенням заборгованості з її виплати. Ці питання регулярно розглядалися на нарадах у голови облдержадміністрації, засіданнях колегії та обласної комісії з питань забезпечення своєчасності виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Із листопада 2009-го призупинена тенденція до зростання зарплатних боргів. На 1 січня загальна сума невиплаченої заробітної плати сягала 17,8 мільйона гривень. Із загальної заборгованості 4% припадало на економічно неактивні підприємства, 22% – на підприємства-банкрути.
За абсолютними розмірами боргів Волинь знаходиться в числі областей з найнижчими, тобто, кращими показниками.
Середньомісячна заробітна плата в області у 2009 році склала 1 427 гривень, зрісши на 3,5% проти рівня 2008 року.
Державну підтримку у 2009 році щомісячно отримували понад 86 тисяч сімей, що виховують неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених родин.
На обліку із забезпечення автомобілями в головному управлінні перебуває 2 598 інвалідів. Торік в область надійшло лише п’ять автомобілів для інвалідів, придбаних державою. 13 інвалідів забезпечено гуманітарними автомобілями та 8 – автомобілями, що вже були у користуванні.
Така ситуація є вкрай незадовільною і викликає постійне невдоволення громадян. Керівництво області неодноразово зверталось до Кабінету Міністрів, Верховної Ради з питань збільшення видатків з державного бюджету на придбання автомобілів інвалідам.
На виконання заходів з мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціальний захист постраждалих громадян у 2009 році профінансовано 62,1 мільйона гривень. Це на 600 тисяч гривень менше, ніж у 2008 році. 26,4 мільйона з них виділено на виплату компенсацій сім’ям з дітьми та безплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
Надзвичайно важливим і досить складним є вирішення питання забезпечення житлом сімей громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У даний час на квартирному обліку в області перебуває 2 371 потерпіла родина. У тому числі 559 сімей, віднесених до ліквідаторів та постраждалих І категорії. У минулому році для громадян чорнобильських категорій не було виділено жодної квартири. Для повного забезпечення житлом чорнобильців області необхідно понад 600 млн. грн.
Визначено й основні пріоритети діяльності органів праці і соціального захисту населення у 2010 році. Головними серед них будуть вжиття заходів щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та забезпечення належного контролю за своєчасним та в повному обсязі наданням соціальних виплат, належних пільг та компенсацій. У тому числі громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та цільовим використанням коштів субвенції з державного бюджету.
А також завершення впровадження проекту Світового банку «Удосконалення системи соціальної допомоги» та забезпечення належного функціонування інтернатних установ і територіальних центрів області.
Зазначалося, що особливо потрібно контролювати забезпечення належного соціального захисту ветеранів війни у зв’язку з відзначенням 65-ї річниці Перемоги, - інформує обласне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus