USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із Нового року в Журавичах – бум нелегалів

14 Грудня 2009 14:11


За місяць Західна Європа почне висилати в Україну нелегалів, які потрапили до Євросоюзу через український кордон. Відтак, «відстійник» для депортованих у селі Журавичі Ківерцівського району почав готуватися до небаченої навали близько 200 тисяч нелегальних мігрантів до України.
Із 15 січня 2010 року ми зобов’язані приймати нелегалів із Євросоюзу, якщо ті потрапили туди через нашу країну. Експерти підрахували: щонайменше до України депортуватимуть щороку по 150-200 тисяч нелегалів. В обмін українці очікують угоду про спрощення візового режиму з країнами ЄС.
 
Наразі, жодних спрощень візового режиму українці не мають. Навпаки - ще однією «новацією» стало запровадження збору біометричних даних. Люди запитують: то навіщо нам прихищати мігрантів, які зазвичай є вихідцями-вигнанцями з кримінальних банд своїх країни?
 
До всього, досі невідомо, куди поселяти сотні тисяч нелегалів. Адже маємо в державі лише два офіційних «відстійники» тимчасового утримання мігрантів: у селах Розсудові Ріпкинського району Чернігівської області та в Журавичах Ківерцівського району на Волині. У них можуть розмістити не більше, ніж по 375 осіб. Схоже, після першої депортації нелегалів 15 січня в Журавичах настане справжній бум – відтак перенаселення «відстійника». Місцеві жителі побоюються, що це може призвести до спалаху хвороб або інших бід. Мовляв, іноземці переважно з Азії та Африки. І нібито можуть заразити людей екзотичними хворобами.
 
Довідково:
 
Організація Об\'єднаних Націй 2006 року зарахувала Україну до п\'ятірки країн із найбільшою кількістю мігрантів. Тоді в Україні перебували близько 7 мільйонів нелегалів, - пише Gazeta.ua.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юка Показати IP 14 Грудня 2009 15:03
і що це ті нелегали так масово рвонули через наші кордони? значить саме в нас вони вважаються легкопрохідними?!
seal Показати IP 14 Грудня 2009 18:30
Ну раз ми від цього всерівно нікуди не дінемось, то для користі справи цих нелегалів залучали би до якихось громадських робіт. І нехай відпрацьовують своє, надіюсь тимчасове і короткострокове, перебування в Україні.
OrestN Показати IP 14 Грудня 2009 21:28
нелегали не стануть виконувати громадських робіт, недочекаєтесь. тому вони не потрібні в Європі. нехай Брюсель докаде що вони прийшли через україно-польський кордон. це розвод брюсельських чиновників. ми повинні вимагати від нашої влади скасування угоди про реадмісію! і вимагати від Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України: 1. Скасування Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом N 116-VI ( 116-17 ) від 15.01.2008). 2. Ухвалення нового Закону про громадянство та перекриття каналів нелегальної міграції. 3. Посилення охорони східного кордону України, перекриття усіх каналів потрапляння нелегалів на територію України.
seal Показати IP 14 Грудня 2009 23:28
to Orest. А ще краще побудувати навколо України Велику Українську Стіну (щось на зразок китайської)і обнести її колючим дротом, а по ньому пропустити струм так вольт з 1000 на всяк випадок. Тоді точно до нас ніяка біда не залізе.
OrestN Показати IP 15 Грудня 2009 10:26
але випробовування на ефективність слід провести спочатку на власному рівні - встановити подібну загорожу з власними сусідами по будинку.
seal Показати IP 15 Грудня 2009 13:33
to OrestN 15 грудня, 10:26/ Цікавий хід думок. Тим більше, що більшість наших можновладців з успіхом уже впровадили цю ідею!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus