USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із травня на власний бізнес даватимуть гроші

27 Квітня 2010 14:53
Волинський обласний центр зайнятості з травня почне надавати безробітним одноразову грошову допомогу на започаткування власної справи.

Про це сьогодні в Луцькому прес-клубі реформ повідомила начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування Волинського обласного центру зайнятості Тамара Лєнічева.

Сума виплати залежатиме від попереднього стажу роботи безробітного та розміру його останньої зарплати. Нині розпочалися навчання «підприємець-початківець» та проводиться агітація.

Окрім того, центр зайнятості у кінці 2009 року відновив дотаційні виплати для працевлаштування соціально незахищених безробітних.

«Найпопулярнішими вакансіями на Волині є професії швачок, кухарів, офіціантів, барменів, листонош, водіїв і лікарів у сільській місцевості. Для людей з вищою освітою вакансій мало», - зазначила Лєнічева.

Середній рівень заробітної плати на Волині є одним із найнижчих в Україні – 1 400 гривень. А рівень безробіття в області становить 10,2 %, що на 1,8 відсотка вище середнього в Україні. Загалом серед усіх безробітних 51% ― жінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus