USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кавуни на стихійних ринках санстанції не підвладні

21 Липня 2010 17:37
Санітарно-епідеміологічна служба у Волинській області не може взяти проби продуктів, зокрема, кавунів та динь, які продаються на стихійних ринках - їх діяльність повинні контролювати правоохоронці.

Про це 21 липня під час наради в заступника голови ВОДА Олександра Курилюка повідомила заступник головного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції Лариса Дудковська.

Заступниця каже: коли до них приходить санстанція, незаконні торговці просто збираються і йдуть геть. Дудковська каже, що стежити за законністю торгівлі мусить міліція. Якщо ж проводити спільні рейди, то СЕС готова брати проби на вміст нітратів та інших шкідливих речовин.

Незважаючи на спеку, яка, за прогнозами гідрометеоцентру, продовжиться протягом серпня, рівень інфекційних хвороб в області нижчий, ніж минулоріч на 11 %.

Дудковська повідомила, що СЕС провела також 120 проб води з початку року. Якщо лікарі виявляли порушення – закривали навіть пляжі. Наприклад, такий випадок стався у Ківерцівському районі. Нагадаймо, що у водоймах у селах Озеро і Озерце знайшли кишкову паличку.

Заступниця зазначила, що нині значних порушень у дитячих таборах не виявлено. А масові захворювання не реєструвалися.

Якщо ж на Волині виникне подібна ситуація, то, за інформацією заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Івана Грицюка, ліків та ліжок у лікарні вистачить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
kavun Показати IP 21 Липня 2010 21:23
Хорошу взяточку дали СЕС, що вже навіть кавуни не можуть перевірити! А перші - самі "хімічні"!!! Дожились, що управи на тіх приїзджих аро-грузин немає!!!
arbuz Показати IP 22 Липня 2010 16:02
щодо кавунів - це все не жарти може бути таке отруєння!!!!!мама не горюй!!! раджу зачекати з кавунами хоча би до серпня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus