USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Холмщаки написали лист президенту. Янукович мовчить

22 Листопада 2010 16:46
Люди, які перебувають при владі в Україні, не хочуть допомагати українським холмщакам.
Таку думку висловив на ювілейній академії «Пам’ятаєм отчий край» з нагоди 20-річчя утворення Волинського громадсько-культурного товариства «Холмщина» голова товариства Микола Онуфрійчук.
Головний холмщак Волині стверджує, що на щорічні звернення товариства та інших громадських об’єднань депортованих українців в Україні до центральних органів влади впродовж фактично 20 років, як правило, отримують відписки або й навіть обіцянки і запевнення, які, на жаль, не виконуються. А то й взагалі не одержують жодної відповіді на конкретні пропозиції та прохання.
«Назву останні факти. 10 березня цього року від імені зібрання нашого товариства було надіслано два листи президенту України Віктору Федоровичу Януковичу з проханням на державному і міждержавному рівнях з республікою Польща та й, власне, із Євросоюзом посприяти розв’язанню проблем, породжених депортацією етнічних українців зі своїх прадавніх земель та вирішенню питання відкриття і освячення пам’ятника жертвам Сагринської трагедії за участю президентів України і республіки Польща, адекватно до того, як це тричі відбувалося в нашій країні під час відкриття пам’ятників полеглим полякам. На жаль, минає дев’ятий місяць, а відповіді досі немає», - констатував Онуфрійчук.
Він також повідомив, що у Верховній Раді 21 вересня нинішнього року було зареєстровано законопроект про визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської народної республіки на територію УРСР.
Але, зі слів Онуфрійчука, нинішня більшість народних депутатів відхиляє внесення цього законопроекту до розгляду на порядок денний.
«Створюється таке враження, що очікують, коли останніх трохи менше, мабуть, як 20% живих депортованих українців віддадуть цапові душу, і не стане цих людей. Проблема буде вирішена», - резюмував голова товариства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Енкаведист (90 років). Показати IP 22 Листопада 2010 17:26
Про забужанів під кодовою кличкою "холмщаки" вже стільки сказано і написано, як про єгипетські піраміди. Що вони ще хочуть від бідної України!? Хочуть, щоб їх правнуки погані були тут комісарами? Держава виплатила їм контрибуцію за житло і господарство, залишене на польскій території, в усі часи вони були всі "прилаштовані" на посади, починаючи з першого секретаря (і останнього) обкому партії Івана Лазорка і кінчаючи директорами баз, магазинів, усяких шопів і пердопів. і т. д. Краще забужанів (з чорним піднебінням і волосиною на рудій бородавці), на Волині ніхто ніколи не жив. Якщо депортація проходила в 1945-1946 роках, то грудні діти тих часів вже мають правнуків. Вимагається, щоб держава ще піклувалась про їхніх пра-пра-пра-правнуків. І не соромно, сволочі! А хто буде ставити памятники українцям, що загинули в імперських ГУЛАГах (у той час, коли забужан спокійно спав під цицькою жінки, а після війни шукав себе в списках нагороджених?). Уся Росія була б в хрестах. Де, бля, Сталін!? Треба Сталіна! Він, бля, поставив би їм золотий памятник над Бугом у вигляді ешафота.
Юлія до Енкаведист (90 років). Показати IP 22 Листопада 2010 19:44
Читаючи цей коментар, складається враження, що є заздрість, "а чому мої батькі не холмщаки", а на рахунок того,що вони спокійно спали біля жінки, так це не так. Мій дід теж жив на тереторії Польщі, і це не завдило йому піти на війну,з якої не повернувся до дружини і дітей. Так, що краще вивчайте історію і не рівняйте всіх людей під одну рамку
Забужанка до Енкаведист (90 років). Показати IP 22 Листопада 2010 21:10
Дуже сильно жаба давить видно вас, що в свої 90 років, нема що залишити правнукам і праправнукам, "я немаю, хай в нікого нічого не буде" - чисто українська енкаведистська натура. І створюється думка, що саме ти спав біля жінки, коли інші воювали за свої сім'ї, дітей. Але ж, що зробиш "старость не радость", в 90 і не таке може причудитись...
іра до Енкаведист (90 років). Показати IP 22 Листопада 2010 21:18
одним словом бидло
M Показати IP 22 Листопада 2010 20:18
Та тебе, скотина така енквдистська, на ешафот треба!
Волинянин Показати IP 2 Березня 2011 22:42
Я за те щоб помагали Холмщаками а ви бидло не Українці бо Поляк в душі завжди буде патріотом і нікого там не ставили високопосадовцем в ті часи вони самі добивалися в мене дід і пра дід Холмщаки і не займали вони великі посади. Справжніми патріотами України є якраз ті в кого були дід чи баба віхідцем з Польщі. Бидло ви всі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus